OČAJNI ZBOG NEISPLAĆENIH ZARADA: Radnici JP Vodovod u Smederevskoj palanci počinju štrajk
Foto: Shutter

Zovu Vladu i premijera

OČAJNI ZBOG NEISPLAĆENIH ZARADA: Radnici JP Vodovod u Smederevskoj palanci počinju štrajk

Srbija -

SMEDEREVSKA PALANKA - Zaposleni u JP Vodovod u Smederevskoj Palanci, koji su u ponedeljak započeli štrajk upozorenja zbog neisplaćenih zarada, pozvali su Vladu i premijera da se uključe u rešavanje njihovog problema jer, kako kažu, lokalna samouprava nije svesna ozbiljnosti situacije.

Predsednik Štrajkačkog odbora Aleksandar Bošnjaković izjavio je FoNetu da i pored napora radnika Vodovoda da pregovorima dođu do rešenja lokalna samouprava ne odgovara na njihove apele.

Oni su pozvali Sindikat i Štrajkački odbor da sutra utvrde minimum procesa rada.

To je direktno guranje Smederevske Palanke u ekološku katastrofu jer je to nemoguće u sadašnjim uslovima i sa postojećim kapacitetima, a da se ne ugrozi vodosnabdevanje, rekao je Bošnjaković.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

On je dodao da "ovakav vid neodgovornosti može izazvati štete većih razmera", zbog čega su bili primorani da se obrate Vladi i premijeru za pomoć.

Bošnjaković je najavio da će, ukoliko bude izostala "intervencija viših istanci" radnici radikalizovati štrajk protestom ispred Vlade Srbije i da će im se u tome pridružiti i građani Smederevske Palanke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track