ONI SU NAJBOLJI: Fotografije najuspešnijih đaka i ove jeseni na bilbordima u Novom Sadu
Foto: Facebook Printscreen

Učim, znam, vredim

ONI SU NAJBOLJI: Fotografije najuspešnijih đaka i ove jeseni na bilbordima u Novom Sadu

Srbija -

NOVI SAD - Fotografije učenika, koji su u oblastima nauke i umetnosti ostvarili izuzetne rezultate i na taj način promovisali prave društvene vrednosti, krasiće i ove jeseni bilborde u Novom Sadu.

Uspešni đaci će na bilbordima biti u okviru projekta "Učim, znam, vredim", koji je pokrenulo Udruženje za promociju društvene odgovornosti, a sa idejom da se javnosti prikaže drugačija slika društva i da se pruže drugačiji primeri od onih koji se forsiraju kroz tabloide i neke mejnstrim medije.

Predsednik udruženja Aleksandar Savanović je rekao da su ovi učenici u najboljem svetlu predstavili sebe, svoju porodicu i školu, ali i svoj grad. Članica žirija Dragana Ćorić je apelovala na sve osnovne i srednje škole sa teritorije Novog Sada da se masovnije uključe u projekat i daju još jednu vrstu pohvale svojim najboljim učenicima.

Inače, od ove godine su se u realizaciju projekta uključile opštine Srbobran i Temerin.

Komisija je još ranije izabrala 20 najboljih osnovnoškolaca i srednjoškolaca i srednjoškolskih timova koje su novosadske škole kandidovale za ovaj bilbord projekat.

Žiri nije imao lak zadatak, jer je bilo prijavljeno ukupno 56 učenika i učeničkih timova, sa više od 100 učenika koji su u ovoj godini svojoj školi i svom gradu doneli neku prestižnu nagradu na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

(Radio 021)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track