OPLENAČKA BERBA: Ministar Nedimović poveo ambasadore u vinograd!
Foto: AP

Pokrovitelj Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija

OPLENAČKA BERBA: Ministar Nedimović poveo ambasadore u vinograd!

Srbija -

TOPOLA - U Topoli je počela 53. Oplenačka berba, a danas će je posetiti ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i ambasadori Tunisa, Palestine i Belorusije.

Oplenačka berba traje do sutra, ukupno tri dana, a manifestaciju je juče otvorio ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Opština Topola će tokom tri dana biti centar Šumadijskog okruga, ali ne samo u geografskom već i u kulturnom i tradicionalnom smislu."Tokom ove manifestacije održaće se i Sabor narodnog stvaralaštva što je specifična smotra srpske tradicije, kulture, izvorne pesme i igre", kazala je direktorka TO "Oplenac" Ljiljana Todorović.

Što se tiče zabavnog dela programa, na ovogodišnjoj 53. Oplenačkoj berbi večernje koncerte održaće Leksington bend i Jelena Tomašević. Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija a organizatori su opština Topola i TO "Oplenac".Prema rečima Todorovićeve, ta manifestacija je topolski brend i uvrstila je Opštinu u mrežu izuzetnih destinacija u Srbiji.

Oplenačka berba je dobila nagradu i priznanje kao najznačajnija tradicionalna manifestacija koja okupi i do 10 puta više gostiju nego što Topola ima stanovnika.

Todorovićeva je istakla da svi subjekti lokalne samouprave učestvuju u kreiranju te manifestacije, a oko 270 izlagača iz tog kraja, svojim proizvodima daće poseban doprinos ovom događaju."Na Oplenačku berbu dolaze gosti iz susednih zemalja kao i naši domaći. Preko 20.000 litara belog i crnog vina proda se tokom trajanja manifestacije, oko 100 litara rakije i oko 30.000 kilograma sezonskog voća", istakla je Todorovićeva.

Ona je naglasila da su svi smeštajni kapaciteti popunjeni, kako na gradskom tako i na seoskom području.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track