OPTUŽUJU LOVCE ZA TEŠKE PREVARE: Trampili srnetinu za polovne bandere

Fajt

OPTUŽUJU LOVCE ZA TEŠKE PREVARE: Trampili srnetinu za polovne bandere

Srbija -

Miroslav Stanišić, bivši predsednik LU „Panonija“ iz Mola, tvrdi da su članovi rukovodstva tog udruženja utajili porez, falsifikovali potpise i potpisivali štetne ugovore

Miroslav Stanišić iz Mola, bivši predsednik Lovačkog udruženja „Panonija“, godinama pokušava da dokaže da su prethodno, i deo sadašnjeg rukovodstva, umešani u nezakoniti lov, zloupotrebu službenog položaja, utaju poreza i falsifikovanje isprava.Nakon što su nadležna tužilaštva u Senti i Subotici procenili da nema osnova za pokretanje krivičnih postupaka, iako je prethodno policiji i inspekcijama dostavio dokumentaciju na više od 180 stranica, Stanišić se krajem marta pismeno obratio ministru policije Nebojši Stefanoviću i ministarki pravde Neli Kuburović.- U pismu sam naveo da je neko falsifikovao potpis tada ovlašćenog lica korisnika lovišta. Konkretno, zapisnik o preuzimanju markica za obeležavanje odstreljenih krupnih lovostajem zaštićenih vrsta divljači. On je umro nedelju dana pre nego što je „potpisao“ sporni dokument. Očigledan primer nesavesnog rada jeste i trampa više od 200 kilograma srnetine za polovne bandere. Veliki broj srneće divljači predat je pogonu „Elektrovojvodine“ u Senti na ime kompenzacije u zamenu za bandere - predočava Stanišić i dodaje da mu je ovih dana stigao dopis iz Ministarstva pravde.- Ministarstvo od tužilaštva traži da im odgovori zašto nema elemenata za pokretanje krivičnog postupka iako ja tvrdim suprotno - podvlači Stanišić.Nadležni u senćanskom Osnovnom javnom tužilaštvu potvrđuju da im je iz resornog ministarstva stigao podnesak koji im je uputio bivši predsednik Lovačkog udruženja „Panonija“ iz Mola:- Stanišić je u dopisu izneo primedbe na našu odluku. Mi smo u obavezi da odgovorimo Ministarstvu pravde i njemu nakon što budu bile razmotrene primedbe koje je izneo - rečeno je Kuriru u Osnovnom javnom tužilaštvu u Senti.Stanišić je funkciju predsednika LU „Panonija“ preuzeo tokom maja 2013. ali je smenjen nakon godinu dana jer se, kako tvrdi, usprotivio mahinacijama.

LU „Panonija“STANIŠIĆ NAPRAVIO MILIONSKE GUBITKELjudi koji sada upravljaju LU „Panonija“ tvrde da bivši predsednik „puca ćorcima“. Poručuju da je Stanišić smenjen zato što je u „njegovo vreme“ napravljen gubitak od milion dinara.- Što se tiče bandera, LU „Panonija“ ima svoj strujni vod u dužini od tri kilometra do lovačkog salaša. Drvene bandere se u dogovoru sa „Elektrovojvodinom“ već godinama zamenjuju upotrebljivim. U tome što im je poklonjena srnetina nema ničeg nezakonitog. Postoji i odluka UO LU „Panonija“ o poklanjanju .

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja