OVE DEVOJČICE SU HEROINE SRBIJE: Evo kako su oterale zlotvore i spasle štene od sigurne smrti
Foto: Andrijana Pavlović (mama)

Roditelji ovih drugarica imaju razloga za ponos

OVE DEVOJČICE SU HEROINE SRBIJE: Evo kako su oterale zlotvore i spasle štene od sigurne smrti

Srbija -
Nažalost, devojčice su u pomoć stigle previše kasno jer su dečaci jadnoj životinji već slomili zadnje šapice

Milica Krstić (11) i Katarina Dimitrijević (12) postale su prave heroine iz Prokuplja pošto su danas, dok su se vraćale iz škole, spasile štene od brutalnog maltretiranja i bolne smrti.

Naime, one su zatekle dva dečaka kako muče jadnu životinju i uspele su da ih oteraju. Nažalost, devojčice su u pomoć stigle previše kasno jer su dečaci jadnoj životinji već slomili zadnje šapice.

Andrijana Pavlović, MIlicina mama, je odmah reagovala na društvenim mrežama i osudila dečake, ali i roditelje koji nisu uspeli da nauče svoju decu da se prema životinjama odnose s ljubavlju. Sa druge strane, ne krije ponos i zadovoljstvo što je baš njena ćerka primer dobrog ponašanja koji bi sva deca trebalo da slede.

"Moje dete i njena drugarica su prilikom povratka iz škole danas spasile štene koje su dva dečaka mučila i zamalo ubila. Polomili su mu zadnje šapice, kad su počeli da ga dave naišle su njih dve, dečaci su pobegli. Imaju li ta deca roditelje, da li ih ti roditelji maltretiraju, pa na taj način i oni sami iskazuju mržnju? Pas je najbolji čovekov prijatelj, treba učiti decu da vole životinje, a ne da ih istrebljuju... Svaka čast našim spasiocima! Ponosna sam na njih dve!", kaže Andrijana i dodaje da se njena ćerka Milica, kao ni njen sin Saša stalno brinu o životinjama.

"Milica se ni malo nije uplašila kada je videla dečake koji su mučili kucu. Milica i Saša inače često dovode kući psiće i pokušavaju da ih udome. Mi smo kao azil. Oni ih hrane, dele sa njima užinu, maze ih na ulici, ne plaše se ni jednog psa. Sa ovom kucom sad imamo tri psa, mačku koja je sama došla kod na i kanarinca", priča ponosna mama koja se sa ćerkom Milicom i sinom Sašom sada brine o povrećenoj životinji.

"Ono sada šepa... Njuškica joj je takođe povređena... Skoro da ne može da hoda. Ćuti jadno. Dajemo mu fizioloski rastvor na špric... Oporaviće se kod nas", kaže Andrijana.

(Z. T. D.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track