PANIKA: Psi lutalice terorišu Nišlije
Foto: Dragana Udovičić

Učestali napadi razjarenih životinja u gradu na Nišavi

PANIKA: Psi lutalice terorišu Nišlije

Srbija -
Studentkinju su izujedali juče, a dan ranije teško povredili staricu. Šinteri su uhvatili pet kerova, dok im tridesetak beži

NIŠ - Ekipe komunalnog preduzeća „Medijana“, ali i građani Niša, krenuli su u lov na pse lutalice na Starom groblju jer su životinje juče ujutro ponovo napadale.Ovoga puta četiri kera izujedala su studentkinju J. P. (19). Samo dan ranije 12 kerova je umalo ubilo Slobodanku Milutinović.

Uhvaćeno je pet lutalica, ali ih je ostalo bar još tridesetak jer njihovo uklanjanje otežava činjenica da se groblje prostire na 17 hektara.Učestali napadi- J. P. je imala tri ubodne rane u butinu izazvane zubima, brojne ogrebotine po celom telu, kao i hematome zadobijene prilikom pada - rekla je dr Slađana Madić.Nišlije zabrinjava to što trajno rešenje problema pasa lutalica nije ni na vidiku, jer zakonski propisi predviđaju da se uhvaćene životinje sterilišu i vrate u prethodno stanište.- Ovo je horor. Ne smemo da izađemo ispred svojih kuća. Do pre nekoliko godina ovo je bilo šetalište, igrali smo se s decom ispred naših zgrada. Sada niko na to i ne pomišlja, decu ne puštamo nigde bez nadzora, mada su ugroženi i odrasli. Prošle godine su unakazili jednu devojčicu, izujedali su i jednu našu stariju komšinicu - ogorčen je Dalibor Stoiljković, stanovnik ovog dela grada.Čopor vrlo agresivanŠinteri tvrde da je i njima ugrožena bezbednost.- Na nas se žale što ne hvatamo pse, a kad ih hvatamo, hoće da nas biju. Ovde u ovom kraju ima mnogo ljudi koji hrane te pse, oni se zato ovde i skupljaju. Prete nam, gađaju nas s terase i mi stvarno ne znamo šta da radimo u ovoj situaciji - kazao nam je jedan komunalac.Da problem nije nimalo jednostavan potvrđuje i Nebojša Jordanov, pomoćnik direktora JKP „Medijana“:- Među uhvaćenim psima je jedan koga smo već hvatali, čipovan i sterilisan. Njihova sterilizacija ne znači da oni neće biti agresivni. Jednostavno, kad se vrate čoporu, poštuju njegova pravila. Ženke su takođe veoma agresivne, naročito kad imaju mlade, kao što je sada bio slučaj.(M. M.)

A nemaju novca za azilGRAD PLATIO 12 MILIONA ODŠTETE IZUJEDANIMANiš je žrtvama pasa lutalica prošle godine platio 12 miliona dinara na ime odštete. Bez obzira na milionske sume koje odlaze za ovu namenu, gradsko rukovodstvo tvrdi da nema novca za azil, gde bi životinje bile pod kontrolom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track