PANIKA U PRIJEPOLJU: Jazavac veliki kao prase uznemirava građane
Foto: Beta

Nadležni se smeju

PANIKA U PRIJEPOLJU: Jazavac veliki kao prase uznemirava građane

Srbija -
Na tri metra od kuće postoji propust iz koga svako veče izlazi jazavac veličine praseta od 40 do 50 kilograma i šeta po dvorištu. U bašti mi je iskopao tri velike rupe, ali mi to nije problem koliko me brine to što će nas možda napasti, kaže Milivojka Konjokrad

PRIJEPOLJE - Stanovnica Prijepolja Milivojka Konjokrad, koja živi u centru grada, u Šehovića polju, već tri meseca muku muči sa jazavcem koji uznemirava domaćinstvo njene porodice.

“Na tri metra od kuće postoji propust iz koga svako veče izlazi jazavac veličine praseta od 40 do 50 kilograma i šeta po dvorištu. U bašti mi je iskopao tri velike rupe, ali mi to nije problem koliko me brine to što će nas možda napasti jer ne znam koliko je agresivan i da li je možda zaražen besnilom", kaže Milivojka Konjokrad.

Čula je, kaže, da je u Novoj Varoši jedan čovek preminuo od ujeda ove životinje koja može biti jako opasna.

"Najviše brinem o deci koja posle prvog mrajka ne smeju napolje. Imam četvoro dece i svi strepimo kada izađu u dvorište, a posle prvog mraka ne smemo da izlaziimo iz kuće”, navela je Konjokrad.

Ona kaže da nema vrata na koja nije zakucala, tražeći pomoć, a u opštini su joj se smejali.

"Komunalna me uputila u Poljoprivrednu inspekciju, gde su me ljudi saslušali i razumeli, ali su mi rekli da oni brinu o domaćim životinjama, napomenuvši da to mora da reši Komunalna. Međutim, tu su me ponovo vratili, a zatim me pismeno obavestili da to nije njihova nadležnost.

Takođe, tražila sam pomoć i od lovačkih udruženja, ali ni tu je nisam našla", priča Konjikrad i ponavlja da njena porodica već tri meseca živi u strahu.

Inače, jazavac je lovostajem zaštićena životinja.

Zakon kaže da se može loviti u određenom periodu godine, ali ne sme se loviti u dvorištu i prostoru koji nije na 200 metara od kuća zato što to nije lovno područje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track