PAŽNJA, VEČERAS STIŽE JAKO NEVREME: Sunca do četvrtka ni za lek
Foto: Reuters 2015

Šta nas čeka

PAŽNJA, VEČERAS STIŽE JAKO NEVREME: Sunca do četvrtka ni za lek

Srbija -
U noći između subote i nedelje treba očekivati ponegde kratkotrajne vremenske nepogode s velikom količinom padavina, od 20 litara za tri sata, jak vetar i grad

BEOGRAD - Srbiju danas očekuje promenljivo oblačno vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a veliko nevreme predviđa se za noć između subote i nedelje.Prema prognozama RHMZ, treba očekivati ponegde kratkotrajne vremenske nepogode sa velikom količinom padavina od 20 litara za tri sata, jak vetar i grad. Duvaće vetar uglavnom slab, promenljivog smera. Najniža temperatura kretaće se od 12 do 17, najviša od 22 do 27 stepeni.U Beogradu će biti promenljivo oblačno, povremeno kratkotrajna kiša, pljuskovi i grmljavina. Dvaće uglavnom slab vetar, promenljivog smera. Najniža temperatura biće 15, a najviša 25 stepeni. U Srbiji će do srede biti promenljivo oblačno, mestimično kratkotrajna kiša, pljuskovi i grmljavina. Temperatura oko i malo ispod prosečnih vrednosti. Od četvrtka pretežno sunčano.Nastavlјa se period sa nepovolјnim uticajem biometeorološke situacije na hronično obolele osobe. Naročit oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Od meteoropatskih reakcija se mogu javiti reumatski bolovi, glavobolјa i neraspoloženje.

Nema opasnosti od izlivanja reka

Narednih dana zadržaće se nestabilno vreme, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, saopšteno je danas iz Hidrometeorološkog zavoda, dok je iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije poručeno da za sada nema problema sa vodostajima u zemlji.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je danas da zasad nema opasnosti od izlivanja reka. Načelnik Sektora za rane najave i upozorenja RHMZO Goran Mihajlović najavljuje da će se narednih dana zadržati nestabilno vreme, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a da će u prvih 15 dana juna vreme biti nešto bolje.

Mihajlović je rekao da će u prvih 15 dana narednog meseca vreme biti nešto bolje, ali da će biti uslova za pljuskove i grmljavine u pojedinim danima, što je i karakteristika proleća na ovim prostorima. U većem delu naredne sedmice, kako je naveo, zadržaće se nestabilno vreme, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a ponegde sa gradom i vetrom.

"Tako će biti veći deo naredne sedmice", rekao je Mihajlović, dodajući da se informacije o vremenu redovno ažuriraju na internet stranici RHMZO. Na njoj trenutno piše da je žuti meteo alarm na snazi na područjima Banata, Srema, Beograda, Šumadije i Kosova i Metohije. Piše i da će vodostaji na Kolubari, LJigu, Ubu, Tamnavi, Jasenici, Kubršnici, Crnici i Lepenici biti u merenom porastu danas i sutra i da će se kretati oko upozoravajućih nivoa.

(Beta/Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track