PODRŠKA: Novinar iz Niša više ne štrajkuje glađu
Foto: Južne Vesti

Kolege obišle Jovicu Vasića

PODRŠKA: Novinar iz Niša više ne štrajkuje glađu

Srbija -

Vasić je štrajk glađu započeo jer je ogorčen što „inspekcija rada ne reaguje na njegove dopise o radu na crno u niškom mediju“

Novinar niških Narodnih novina Jovica Vasić prekinuo je desetodnevni štrajk glađu. Njega su u Nišu obišli predstavnici UNS, generalni sekretar Nino Brajović i član uprave Milorad Doderović, predsednik NUNS Vukašin Obradović, predsednica Sindikata novinara Srbije Dragana Čabarkapa, predsednik IO PROUNS Milan Petković, direktor Fondacije Slavko Ćuruvija Ilir Gaši i predsednik AOM Peđa Blagojević.

Oni su podržali Vasića, ali i insistirali da vodi računa o svom zdravlju i da svoju borbu nastavi u saradnji s njima na institucionalan način. Vasić je tražio da dobije garancije za ličnu bezbednost, koja mu je, kako je istakao, više puta dok je štrajkovao bila ugrožena.

Načelnik policije Ninoslav Mitić je rekao da će „patrole MUP frekventno obilaziti kuću u kojoj će biti Vasić i javljati mu se telefonom“. Razgovorima je prisustvovao i vlasnik Narodnih novina Vitko Radomirović, kao i predstavnik Misije OEBS u Srbiji Miroslav Janković.

Vasić je štrajk glađu započeo jer je ogorčen što „inspekcija rada ne reaguje na njegove dopise o radu na crno u niškom mediju“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track