POKRAJINSKA VLADA DONELA ODLUKU: Porodicama žrtava masakra u Žitištu 1,8 miliona dinara
Foto: Zorana Jevtić

Iz tekuće budžetske rezerve

POKRAJINSKA VLADA DONELA ODLUKU: Porodicama žrtava masakra u Žitištu 1,8 miliona dinara

Srbija -

NOVI SAD - Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela rešenje da se iz tekuće budžetske rezerve na ime novčane pomoći usmeri 1,8 miliona dinara porodicama tragično nastradalih i povređenima u Opštini Žitište, u tragediji koja se odigrala u noći između 1. i 2. jula ove godine.

Kako je saopšteno iz Pokrajinske vlade, na sednici je donet i set rešenja o ukidanju rešenja o upotrebi sredstava iz tekuće budžetske rezerve.

"Nakon izvršene kontrole tekuće budžetske rezerve i finansijske analize dodeljenih sredstava, pojedini pokrajinski sekretarijati izvršili su povraćaj finansijskih sredstava u tekuću budžetsku rezervu u ukupnom iznosu od 55.869.000 dinara. Ukidanje rešenja o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve usledilo je zbog nemogućnosti sprovođenja svih potrebnih aktivnosti neophodnih za realizaciju predmeta finansiranja do kraja budžetske 2016. godine, i utvrđivanja novih prioriteta u odnosu na odluke prethodne Pokrajinske vlade, posebno u oblasti zdravstva", navodi se u saopštenju.

Vrndžić v.d. direktora "Voda Vojvodine"

Pokrajinska vlada imenovala je danas Slavka Vrndžića, diplomiranog građevinskog inžinjera za vršioca dužnosti direktora Javnog vodoprivrednog preduzeća "Vode Vojvodine" u Novom Sadu.

(RTV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track