POMOĆ AKADEMCIMA: Kikinda sa po 8.000 dinara stipendira 79 studenata
Foto: Saša Urošev

Obradovale ih uvećane stipendije

POMOĆ AKADEMCIMA: Kikinda sa po 8.000 dinara stipendira 79 studenata

Srbija -

KIKINDA - Grad Kikinda će ove školske godine stipendirati 20 odsto studenata više, u odnosu na prethodnu, a oni će mesečni iznos od 8.000 dinara dobijati od februara do novembra.

Pozdravljajući studente i njihove roditelje gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov, podvukao je da je u fokusu lokalne samouprave briga o mladim, uspešnim i visokoobrazovanim ljudima.

- Svake godine se u ovo vreme okupljamo sa našim mladim sugrađanima. Na fakultetima oni stiču nova znanja, ali i još neke važne životne lekcije. Pozivam vas da se nakon završetka školovanja vratite u rodni grad i svojim znanjem pomognete našoj zajednici - poručio je Markov i dodao da je, u odnosu na lane, iznos stipendije uvećan za 1.000 dinara.

Studentkinje Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu, Željka Šoklovački i Tatjana Reljin, i student novosadskog Tehničkog fakulteta, Andrej Kaločanji Mohači, priznaju da će im ovaj novac olakšati studentski život.

- Novac će nam dobro doći za kupovinu udžbenika i sve druge neophodne stvari, poput smeštaja ishrane... Troškovi studiranja su veliki, ovako ćemo olakšati i našim roditeljima. Ovo je za nas i veliki podsticaj - poručili su oni.

(S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track