PONESTAJE GLASAČKIH LISTIĆA: U Novom Sadu redovi za glasanje o Danu RS dugi i do 50 metara
Foto: FB Printscreen

Veliko interesovanje u najvećem gradu Vojvodine

PONESTAJE GLASAČKIH LISTIĆA: U Novom Sadu redovi za glasanje o Danu RS dugi i do 50 metara

Srbija -

Za današnje izjašnjavanje na refendumu o Danu Republike Srpske, u Novom Sadu vlada veliko interesovanje građana Srpske koji imaju to zakonsko pravo a trenutno se nalaze u najvećem gradu Vojvodine

- Koliko je interesovanje najbolje svedoči red ljudi ispred prostorija Saveza krajiških udruženja, dug do 50 metara - rekla je član Komisije za sprovođenje refernduma u Novom Sadu, Ranka Srdić-Milić.

Na referendumsko pitanje “Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?” građani Srpske mogu se izjasniti na glasačkom mestu broj dva u novosadskoj Ulici Zmaj Ognjena Vuka, gde se nalaze prostorije Saveza krajiških udruženja “Krajišnik”.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

- Do 11 časova glasalo je oko 400 ljudi, što smatram izuzetno dobrim odzivom. U vazduhu se oseća pozitivan naboj - dodala je Milićeva.

Ona je izrazila bojazan da će prema iskazanom interesovanju građana nedostajati glasačkih listića.

- Mi smo trebovali oko 2.500 glasačkih listića, a sudeći po velikom interesovanju ljudi, bojim se da bi i pre 19 časova, kada se zatvara glasačko mesto, moglo da ih nestane - dodala je Milićeva.Ona je dodala da dolazi i veliki broj Srba iz FBiH koji, takođe, žele da se izjasne o referendumskom pitanju, ali su razočarani kada im objasne da ne mogu glasati na današnjem referendumu.

Milićeva, koja je predsednik Saveza krajiških udruženja, smatra, da je referendum bio jedini put da Srbi dokažu postojanost na tlu Republike Srpske i jedini put da se Evropi i svetu pokaže da je srpskom narodu stalo, pre svega, do njega samog.

- Očekujem, takođe, da će pozitivan odgovor Srba na referendumsko pitanje o danu svoje države ućutkati sve zlurade strane u BiH, pa i izvan nje. Definitivno će spoznati, da su svoje zlurade, nedobronamjene pa i krajnje opasne glasove digli u prazno. Iskreno se nadam da će oni posle današnjeg referenduma videti i osetiti šta znači volja naroda, pa će ustuknuti, odnosno odustati od svoje opasne, ratnohuškačke retorike - rekla je Milićeva.

(Srna)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja