PRIPIT VOZIO ZAPREGU Rekoh saobraćajcu da je konj pametniji od obojice i sad u zatvor moram 1900!
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

Nesvakidašnji događaj

PRIPIT VOZIO ZAPREGU Rekoh saobraćajcu da je konj pametniji od obojice i sad u zatvor moram 1900!

Srbija -
Krenuo sam kući lakim kasom sa svojim konjem Miškom kada me je u sokaku presreo policajac i naterao da duvam, ispričao je Jovan Cvetić

DONJA TREPČA - Jovan Cvetić iz Donje Trepče (77) osuđen je na šest dana zatvora zbog vožnje zaprege u pripitom stanju, a na odsluženje kazne, kako stoji u pozivu, treba da se javi 3. juna 1900.

Njega je saobraćajna policija zaustavila i nakon alkotesta ustanovila da ima nekoliko promila više od zakonski propisane dozvoljene količine alkohola u krvi.

"Krenuo sam kući lakim kasom sa svojim konjem Miškom kada me je u sokaku presreo policajac i naterao da duvam. Uzalud sam mu objašnjavao da je moj konj pametniji od nas obojice i da bez problema zna gde mi je kuća i sam može da dodje od Čačka do Trepče. Napisao mi je prijavu, a sudija odredio šest hiljada kazne i hiljadu dinara za troškove, što sam odbio da platim i sada hoće da me pošalju u zatvor", rekao je Jovan.

On je začuđen i time što u pozivu da se javi na odsluženje kazne stoji datum 3. jun 1900. godine.

''Ne mogu se iščuditi, kakve 1900. godine? Pa tad su vladali Obrenovići, a ne ovi. Zatvora nije bilo nigde do Beograda, a tada se podrazumevalo da konjušar vozi bar sa jednom pljoskom u džepu! Lepo sam ja rekao, Miško je prepametan za mnoge"”, smatra on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track