PRIŠTINA: Albanci zavarili vrata na Hramu Hrista Spasa
Foto: Fonet SPC

Na glavnom ulazu

PRIŠTINA: Albanci zavarili vrata na Hramu Hrista Spasa

Srbija -
PRIŠTINA - Radnici kosovskog Ministarstva prostornog planiranja zavarili su vrata na glavnom ulazu hrama Hrista Spasa u Prištini, čime će delimično biti onemogućeno dalje skrnavljenje tog objekta.

Kako je javila prištinska RTK 2, metalna vrata na ulazu u hram Hrista Spasa nisu bila adekavatno zatvorena, pa je služio kao stecište beskućnicima.

Na hramu će u funkciji biti jedan ulaz, a ključevi se trenutno nalaze u Ministrastvu prostornog planiranja.Kako navodi RTK, prema nezvaničnim informacijama to ministarstvo će jedan par ključeva predati i Evropskoj komisiji.

Predsednik opštine Priština Špend Ahmeti izjavio je za RTK 2 da se slučaj hrama Hrista Spasa nalazi na sudu i da je to pitanje više političke prirode, a nedavno uriniranje grupe demonstranata u tom objektu ocenio kao nedolično, ali učinjeno iz neukosti.

Pre nekoliko dana u tom hramu dogodio se incident kada su pristalice kosovske opozicije u Prištini, koji su demonstrirali tražeći poništavanje Briselskog sporazuma koji se odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština i sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom Gorom, urinirali po njemu.

(RTS/RTK2/Foto: Fonet/SPC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track