PROIZVODE SVE: Niški zatvor radi kao najbolja fabrika
Foto: M.M.

Od igle do lokomotive

PROIZVODE SVE: Niški zatvor radi kao najbolja fabrika

Srbija -

Od ustanove koja je pre tri godine beležila gubitak od milion evra, niški zatvor pretvorio se u profitabilnu firmu koja je ove godine zaradila milion evra

Meso (zečje, ovčije, juneće, svinjsko), kukuruz, pšenica, ovas, sistem za navodnjavanje, vadilice za krompir, fenjeri, ograde, oprema za teretane, garderoberi, kuhinje, metalne ograde, kreveti, uniforme, peškiri, baštenski nameštaj, štampani materijal svih vrsta...I sve to proizvode osuđenici niškog Kazneno-popravnog zavoda! Od ustanove koja je pre tri godine beležila gubitak od milion evra, niški zatvor pretvorio se u profitabilnu firmu koja je ove godine zaradila milion evra. Od oko 1.500 osuđenih i pritvorenih lica, više od hiljadu je svakodnevno angažovano na raznim poslovima. A otvoren je i tekstilni pogon.

Ponosan na zatvorenike... Aleksandar Grbović
Ponosan na zatvorenike... Aleksandar Grbović

- Ovde trenutno radi 60 osuđenika u jednoj smeni, a možemo da radimo i u tri smene. Šijemo sve što treba za 11.000 osuđenika, koliko ih ima u srpskim zatvorima, od peškira, preko jastuka, posteljina, dušeka i odeće. Ovo je prvi pogon takve vrste u srpskim zatvorima od 1968. godine - istakao je upravnik Aleksandar Grbović.M. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track