PROKUPLJE: Siromašnim dijabetičarima besplatni aparati za merenje šećera

40 uređaja na poklon

PROKUPLJE: Siromašnim dijabetičarima besplatni aparati za merenje šećera

Srbija -
PROKUPLJE - Apotekarska ustanova Prokuplje, u saradnji sa Savetovalištem za dijabetičare Doma zdravlja, danas je poklonila 40 aparata za merenje šećera obolelima od dijabetesa slabijeg materijalnog stanja iz te opštine.

"Na ovaj način omogućili smo i pacijantima da dodju do aparata koji sami nisu bili u mogućnosti da kupe i da sada sami svakodnevno kontrolišu nivo šećera u krvi i, uz konsultaciju sa lekarom, blagovremeno preduzimaju potrebno lečenje", kazala je Zorica Momčilović iz Savetovališta za dijabetičare u kome je evidentirano 136 obolelih.

Prema njenim rečima, procenjuje se da na području prokupačke opštine povećani nivo šećera u krvi ima gotovo 3.000 osoba. Direktor Apoteke Zlatan Miljković je istakao da je to samo jedna u nizu humanitarnih akcija koje je u poslednjih nekoliko meseci sprovela ta ustanova i najavio već sledećeg meseca akciju nabavke specijalnih aparata za merenje telesne temperature koje će Apoteka pokloniti Odeljenju pedijatrije Opšte bolnice "Dr. Aleksa Savić" u Prokuplju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track