PROSLAVA U VRANJU: Dan državnosti obeležen uz himnu i Karađorđa
Foto: T.S.

Položeni venci

PROSLAVA U VRANJU: Dan državnosti obeležen uz himnu i Karađorđa

Srbija -

Skup je počeo himnom ,”Bože pravde" u izvođenju hora Gimnazije ,”Bora Stanković".

Na bareljef Voždu Karađorđu Petroviću u centru grada vence i cveće položili su gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima, komandant 4. brigade Kopnene vojske pukovnik Slobodan Stopa, načelnik Policijske uprave Igor Živković sa saradnicima, narodni poslanik Slaviša Bulatović, načelnik Pčinjskog upravnog okruga Srećko Pejković, zatim predstavnici udruženja, političkih partija i škola.

Foto: T.S.
Foto: T.S.

O hrabrosti srpskih heroja koji su se borili za samostalnu i uređenu državu, govorio je dr Dejan Tričković, predsednik Skupštine grada.

(VIDEO) SKAT ČESTITAO PRAZNIK U TRAMPOVO IME: Želimo da osnažimo partnerstvo SAD i Srbije

DAN DRŽAVNOSTI: Lideri vodećih zemalja sveta uputili čestitke predsedniku Nikoliću

Foto: T.S.
Foto: T.S.

- Predvodnik ustanka vožd Karađorđe Petrović, ispred čijeg bareljefa stojimo, uneo je nemir među Osmanlije. Oko sebe je okupio vojnike i hajduke za rađanje pobuna i revolucija, što je predstavljalo polaznu tačku do postizanja krajnjeg cilja stvaranja moderne automne države Srbije. 1835.godine usvojen je Sretenjski ustav, koji je omogućio da Srbija napravi veliki korak ka pravno konstituisanoj zemlji. Stubovi države u kojoj danas živimo postavljeni su daleko i mi smo ovde da nastavimo tradiciju čuvanja sopstvene zemlje, slobode, suverenosti i teritorijalne nezavisnosti- istakao je predsednik dr Dejan Tričković.

(T.S.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VANREDNE VESTI KURIR TV: Vučić kandidat za predsednika Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track