PUKLA KOALICIJA U LESKOVCU: Razlaz SNS i SPS zbog partijskog zapošljavanja

Naprednjak poručio socijalistima da ne računaju na njegovu podršku

PUKLA KOALICIJA U LESKOVCU: Razlaz SNS i SPS zbog partijskog zapošljavanja

Srbija -

Lider leskovačkih naprednjaka i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović najavio je danas raskid koalicije sa SPS-om zbog toga što je ta stranka zaposlila tri nova radnika u SRC “Dubočica”.

Cvetanović je na konferenciji za novinare rekao da je predsedniku Gradskog odbora SPS i predsedniku Skupštine Leskovca Aleksandru Đuroviću već poručio da više ne može da računa na njegovu podršku.

- To znači da više nećemo biti u koaliciji. Ako već iz JP Toplane pozajmljujemo JP Pijaci sedam miliona da racionalizuje 14 radnika, a ista ta politička opcija koja gazduje ovim preduzećima zaposli tri nova radnika u Sportskom centru koji nam troši milion evra godišnje, to neće moći. Ili će biti onako kako građani zaslužuju - racionalno i ekonomsko ponašanje, ili ja neću sa svojim timom da učestvujem u takvom nekvalitetnom radu pojedinih javnih preduzeća - izjavio je Cvetanović.

Đurović je ranije bio direktro SRC “Dubočica”, a i novopostavljeni direktor tog preduzeća Zoran Rajković je takođ kadar SPS.

Gradonačelnik Cvetanović ima apsolutnu vlast u ovom gradu i ako je odlučio da nas izbaci iz koalicije i da više ne sarađujemo, to je njegovo pravo - kratko je kazao Đurović, poznat po tome što ne ulazi u političke konflikte, i dodao da su tri žene iz SRC “Dubočica”, koje su bile na privremenom radu, već jutros otpuštene.

Vladajuća koalicija u Leskovcu ima 52 od ukupno 75 odbornika. SNS sa 37 odbornika u lokalnoj skupštini u koaliciji sa SPS-om koja ima 10 odbornika i sa Novom Srbijom i njihovih 5 odbornika. U opozciji je Jedinstvena Srbija sa 7, DS sa 4 i SDS sa 6 odbornika.

(Blic/Milica Ivanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track