PUTNICI IZ INĐIJE OGORČENI NA LASTU: Prema nama ponašaju se kao da smo stoka, a ne putnici
Foto: S. S.

Svakim danom gube živce

PUTNICI IZ INĐIJE OGORČENI NA LASTU: Prema nama ponašaju se kao da smo stoka, a ne putnici

Srbija -

INĐIJA -Putnici koji koriste prevoz „Lasta“ sa sedištem u Staroj Pazovi već četiri dana imaju problema sa ovim prevoznikom, vraćajući se sa posla iz Beograda.

-Ovo je strašno šta nam rade. Mi zaposleni iz Inđije imamo njihove mesečne markice i oni to jako dobro znaju, ali se prema nama ponašaju kao da smo „stoka“, a ne putnici – započinje da priča, veoma besno S. J. iz Inđije.

Kako kažu putnici, koji su nam i dostavili slike iz današnjeg autobusa, računali su hajde prvi dan sneg, minus, drugidan isto, ali već treći i četvrti dan isto ponavljanje, više nemaju živaca.

-Juče je u 13.30 krenuo iz Zemuna, a stigli smo u Staru Pazovu u 15 časova. Tada nam je rečeno da izađemo izautobusa i da je druga Lasta krenula iz Inđije da nas preuzme. Da bi nam kada je otišao taj koji nas je dovezao doStare Pazove, iako mu je tura bila do Inđije, bilo rečeno da nam autobus tek stiže za sat vremena. Po ovoj hladnoći, čekati po sat-dva pa nekad i više da li će se oni udostoljiti i ispoštovati svoj red vožnje je katastrofalno. Niko od nas više nema živaca, a prinuđeni smo zbog mesečnih karti da sa njima putujemo. Danas je isto tako bilo, nije ga bilo po redu vožnje više od dva sata u Zemunu. Kada je došao odvezao nas je opet samo do Stare Pazove i tu nas istovario i rekao da čekamo. Bunili smo se, raspravljali, ali ništa nije vredelo. Dokle više takvo ponašanje od strane prevozniika koji zna da nam uzme pare, a ne zna da razmišlja o nama da se mi vraćamo sa posla umorni, promrzli, pa još da čekamo po ovoj hladnoći – kaže J.S.,dodajući da je danas autobus toliko bio pun, da su jedni drugima visili nad glaovm, a da putnike u Batajnici nije mogao ni da pokupi, odnosno, da ni jedan putnik nije ušao jer nije bilo mesta u autobusu.

Kurir je juče pozvao "Lastu" u Staroj Pazovi, tražeći direktora, s obzirom da je samo on zadužen za medije, ali nam je rečeno da zovemo sutra. Danas smo zvali. Da bi nam bilo rečeno da je direktor otišao kući i da je završeno radno vreme, iako nije bilo 15 časova, dokle je inače zvanično radno vreme upravi “Laste”. Tako da su naši čitaoci ostali uskraćeni da čuju drugu stranu, odnosno direktora zbog čega se tako ponašaju prema ogorčenim putnicima.

Predsednik opštine Inđija svakodnevno vodi borbu sa staropazovačkom "Lastom"

Kontakirali smo Vladimira Gaka, predsednika opštine Inđija u vezi problema na koje se građani Inđije žale, na prevoznika Lasta „Stara Pazova“.

- Mi kao Opština nemamo nikakvih dodirnih tačaka sa međugradskim prevozom Lasta, ali sam i ja sam nezadovoljan stanjem gradskog prevoza u Inđiji, koji je na javnoj nabavci, odnosno tenderu, dobila Lasta – kaže predsednik Gak.

Kako dalje kaže, nažalost za sada ništa nemože da preuzme, jer je bila raspisana javna nabavka i na tenderu je pobedila Lasta sa sedištem u Staroj Pazovi.

- Ali sa ovim kako oni funkcionišu i koliko su im autobusi stari i kako ne rade, ja imam glavobolju svako jutro. Oni su dobili na godinu dana da voze, nezadovoljan sam i ja i trudimo se da situaciju popravimo. Oni su mi najveći problem zadnjih šest meseci.. Vodim borbu isto svakodnevno kao i ovi građani što su se žalili. Iste takve slike su i u našem gradskom prevozu u Inđiji, gde Lastini autobusi voze. Sa njima dnevno tri puta svakog dana kontaktiram i ljutim se, ali nemam izbora prosto – zaključio je Vladimir Gak.

S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track