RADNICI GOŠE NE VERUJU POSTAVLJENOM RUKOVODIOCU: Slagao nas i novi direktor
Foto: Zorana Jevtić

Štrajk

RADNICI GOŠE NE VERUJU POSTAVLJENOM RUKOVODIOCU: Slagao nas i novi direktor

Srbija -

Radnici u Smederevskoj Palanci kažu da im je Milutin Šćepanović prvo obećao po 100.000 dinara, da bi im juče rekao da prvo počnu s radom

Radnici fabrike šinskih vozila „Goša“ u Smederevskoj Palanci nisu postigli dogovor sa novim generalnim direktorom fabrike Milutinom Šćepanovićem i nastavljaju sa generalnim štrajkom dok se ne ispune njihovi zahtevi!Oni kažu da su nakon jučerašnjeg sastanka sa Šćepanovićem definitivno shvatili da ih i novi direktor zavlači i laže.- Prvi sastanak s njim bio je u utorak. Tražili smo mu da radnicima odmah isplati 100.000 dinara i rekli da ćemo se za ostalo dogovoriti. S obzirom na to da nam duguju oko 20 plata, rekli smo da nam to mogu isplatiti, ne u deset, kako smo prvobitno tražili, već u 12 ili 13 rata. Takođe smo naveli da ćemo se u vezi sa neisplaćenim zdravstvenim i penzionim osiguranjem dogovoriti u hodu - prepričava predsednik štrajkačkog odbora „Goša“ Milan Vujičić.

Međutim, kako Vujičić navodi, sve što su se dogovorili u utorak - juče nije važilo!- Iako je direktor pristao da nam isplati 100.000 dinara, juče je, uprkos zapisniku, rekao da ga nismo najbolje razumeli i da moramo da počnemo sa radom kako bi nam taj novac bio isplaćen. A ni tada ne bismo dobili sve u celosti, već bi nam ove nedelje dali jedan deo, a sledeće drugi - dodaje rezignirano Vujičić, koji ističe i da im je Šćepanović obećao da će ih tokom nedelje obići novi vlasnici, da bi im juče rekao da su oni poručili da nemaju zašto da dolaze u Srbiju. Od Šćepanovića juče nismo uspeli da dobijemo komentar ovim povodom.

ŠćepanovićNISU ME RAZUMELIMilutin Šćepanović, novoizabrani generalni direktor „Goše“, juče nije bio raspoložen da komentariše nezadovoljstvo radnika.- Radnici su me pogrešno razumeli. Nisam došao da fabriku odvedem u stečaj, već da je izvedem na pravi put, ali za to je potrebno da radnici počnu da rade.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Šta Vučić kaže o ideji ujedinjenja Albanije i Kosova ?

Ružica Kantar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track