RADOMIR NIKOLIĆ: Kragujevac je opljačkan grad
Foto: Printskrin

Podnosi dve krivične prijave

RADOMIR NIKOLIĆ: Kragujevac je opljačkan grad

Srbija -
Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić izjavio je večeras da je taj grad za vreme bivše vlasti opljačkan i da je napisao dve krivične prijave koje će narednih dana predati nadležnim organima, ali nije želeo da precizira protiv koga

"Kragujevac je opljačkan grad i to je nešto što svi Kragujevačani treba da znaju", rekao je Nikolić gostujući u emisiji "U fokusu" Radio-televizije Kragujevac.

Naglašavajući "da je novac konstantno dolazio u Kragujevac i nestajao bez traga", Nikolić je rekao "da ima dokaze koje ne želi da čuva u fioci da je bivša vlast opljačkala Kragujevac".

"Time ćemo se u narednom periodu ozbiljno baviti, a ja ću lično da učestvujem u podnošenju krivičnih prijava protiv izvršioca", rekao je Nikolić i dodao "da je bivša vlast pljačkala grad gde god je stigla, da se prema imovini lokalne smaouprave ophodila kao da je njena prćija".

Upitan protiv koga će podneti krivične prijave i za kakvu pljačku, Nikolić nije želeo da precizira, rekavši da će se vrlo brzo saznati, kao i "da se od pljačkanja grada obogatila mala grupa ljudi".

Govoreći o gradskim preduzecima u kojima su nedavno smenjeni direktori i imenovani novi, gradonačelnik Nikolić je rekao "da je mnogo para izvučeno sa Šumadija sajma", a naveo je i da je "Energetika" gotovo jednu deceniju nabavljalja ugalj po većoj ceni za 40 odsto.

"I ta preduzeća će biti predmet nadležnih organa", rekao je gradonačelnik Kragujevca.

Upitan da li je zadovoljan načinom raspodele sredstava klubovima, Nikolić je rekao da se kragujevački sport konačno finansira u skladu sa zakonom i pravedno, što ranije nije bio slučaj.

"Tvrdim da je ranije u raspodeli sredstva bilo zloupotreba i mahinacija. Tamo gde je bilo najviše para, tamo je bilo najviše mahinacija i to će u narednom periodu biti ispitano", rekao je Nikolić.

On je podsetio da su odlukom gradskog veća, ove godine svi klubovi dobili sredstva iz budžeta grada.

"Svi sportski klubovi su dobili pare, sem fudbalskog kluba 'Radnički 1923' zato što im je račun u blokadi, a mi ne možemo po zakonu da im prenesemo sredstva", rekao je Nikolić.

Govoreći o novom zakonu o racionalizaciji zaposlenih u javnoj upravi koji je pred republičkim poslanicima, Nikolić je rekao da zakon predviđa da u javnom sektoru Kragujevca bude 2.700 zaposlenih, a u ovom trenutku ih ima oko 4.000.

"U Kragujevcu ima viška zaposlenih i to stvara teret najviše komunalnoj delatnosti koja zbog toga ne može da funkcioniše", rekao je gradonačelnik Kragujevca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track