Radomir Nikolić: Kragujevački Diznilend gradio bi se samo od stranih para
Foto: AP I Marina Lopičić

Na jedno radno mesto još tri

Radomir Nikolić: Kragujevački Diznilend gradio bi se samo od stranih para

Srbija -
Naglašavajući da Diznilend ne pravi samo velike, već i male, tematske parkove, gradonačelnik je rekao da je gradska uprava na tu ideju došla posle sastanka sa predsednikom Britansko-srpske privredne komore Polom Džadžom

KRAGUJEVAC - Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić izjavio je da će lokalna samouprava nastaviti da pregovara o izgradnji Diznilenda u tom gradu, i naglasio da se on ne bi gradio sredstvima gradskog budžeta, već iz stranih ulaganja.

Nikolić je, gostujući sinoć na TV Kragujevac, rekao da bi takva investicija pokrenula turizam, ugostiteljstvo i hotelijerstvo, kao i da bi se na jedno radno mestu u samom parku, otvorila tri nova.

Naglašavajući da Diznilend ne pravi samo velike parkove, već i male, tematske parkove, Nikolić je rekao da je gradska uprava na tu ideju došla posle sastanka sa predsednikom Britansko-srpske privredne komore Polom Džadžom u Kragujevcu, pre oko dva meseca.

"Rekao nam je tada da moramo da učinimo nešto radikalno, nešto neskvadišanje što bi Kragujevac izdvojilo na mapi istočne Evrope, i razlikovalo grad od desetine hiljada drugih u istočnoj Evropi", naveo je Nikolić.Gradonačelnik je dodao da je gradska uprava, potom, o tome ozbiljno razmišljala i shvatila da ne poštoji takav zabavni park u istočnoj Evropi, koji bi privukao turiste sa celog Balkana.

"Onaj ko je pokušao tu ideju da ismeje nema pojma o čemu govorimo i razmišljamo", naveo je Nikolić i dodao da će grad i dalje pregovarati na tu temu.

O nameri Radomira Nikolića da gradi Diznilend u Kragujevcu PRVI JE PISAO KURIR

Inače, koliko je ideja gradonačelnika Kragujevca, daleko od realnosti možda najbolje ilustruje to da bi izgradnja Diznilenda bila investicija skoro duplo skuplja od "Beograda na vodi“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track