ROMANTIČAN DOČEK NOVE GODINE U ALEKSINCU: Nataša i Miloš se venčali tačno u ponoć
Foto: Printscreen/RTS

Duplo slavlje

ROMANTIČAN DOČEK NOVE GODINE U ALEKSINCU: Nataša i Miloš se venčali tačno u ponoć

Srbija -
Najromantičniji doček Nove godine ponovo se dogodio u Aleksincu, gde su, tačno u ponoć, sudbonosno "da" pred matičarem izgovorili Miloš Veljković (30) i Nataša Vasiljević (27) iz Aleksinca.

Ovo je treće ponoćno venčanje u protekle četiri godine u Aleksincu što ovoj varošici na jugu Srbije daje poseban pečat prepoznatljivosti.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Poseban kuriozitet ove lepe priče jeste i to da mlada uopšte nije znala da će se venčati u toku dočeka "najluđe noći".

"Živimo u vanbračnoj zajednici osam godina i imamo dve ćerkice od 6 i 3,5 godina. Nismo venčani iako nam je to bila velika želja, ali je uvek nešto iskrslo kao razlog. Uglavnom sam ja odlagao tu odluku, jer nismo imali novca, ili pak zbog mog posla nismo bili u mogućnosti. Radim kao kuvar pa praktično poslednjih osam godina. nismo mogli da budemo zajedno za Novu godinu jer sam uvek radio, pa sam želeo malo i na ovaj način da se iskupim", priča Miloš, koji trenutno radi kao kuvar u jednom renomiranom hotelu u Aleksincu.

Kako bi Natašu izveo pred matičara, on je smislio sledeći plan: Ispričao joj je da želi da je dovede na doček Nove godine u hotel u kojem radi kao kuvar, i da je potrebno da se nađu ispred zgrade opštine u Aleksincu kako bi odatle krenuli na proslavu. On je u 23.30 časova izašao sa posla da je sačeka, a ona ništa nije posumnjala.

"Još ne mogu da poverujem šta se desilo. Ni na kraj pameti mi nije bilo da ćemo se venčati tačno u ponoć, u toku dočeka Nove godine. Krenuli smo navodno na proslavu, moja sestra, moj drug i ja. Nije mi bilo sumnjivo to što se nalazimo ispred opštine u Aleksincu, jer sam znala da je gužva u centru. Kada smo ušli u zgradu opštine, više nisam bila pri sebi. Bilo je prelepo, baš me je iznenadio. Imali smo najbolji i najromantičniji novogodišnji doček. Prisustvovale su i naše ćerke. Svi su znali za plan osim mene", kaže Nataša, koja se od noćas preziva Veljković.

Mladence je venčala matičar Radica Pešić, koja je glavni "krivac" za ponoćna venčanja u Aleksincu.

"Kada sam 2013. organizovala prvo venčanje za doček Nove godine, želja mi je bila da Aleksinac bude prepoznatljiv po tome. Imali smo pauzu 2014. a za doček 2015. i 2016. imali smo ponoćna venčanja. Prošla 2015.godina, posle novogodišnjeg venčanja, bila je rekordna jer smo sklopili 184 brakova. Želimo da u 2016.godini oborimo tak rekord i da svake naredne godine bude sve više brakova a samim tim i više dece. Imamo u tome podršku matične službe i opštine Aleksinac", kaže Pešićeva, koja već treću deceniju venčava Aleksinčane.

Venčanju je u ime lokalne smouprave prisustvovao načelnik opštinske uprave Dejan Milošević koji je mladence darivao satovima. Opština je za ovu svečanu priliku obezbedila šampanjac i tortu, kako bi svečanost bila kompletna.

(aleksinac.net)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track