ŠABAC: Najmodernija ulična rasveta u šabačkim selima
Foto: Promo

ŠABAC: Najmodernija ulična rasveta u šabačkim selima

Srbija -

Delovi puta od Šapca do Loznice imaju novi sjaj. U pojedinim mačvanskim selima ulična rasveta sa živinim sijalicama otišla je u zaborav. Šabac je za svoja sela nabavio ekološku led rasvetu, a prvo mesto u kojem je novo osvetljenje zasijalo je Prnjavor, selo na rubu sa teritorijom Loznice.

Prnjavor je dobio 470 novih sijalica, tako je celo selo osvetljeno najmodernijom rasvetom. Ono je prvo ali ne i jedino, jer je Šabac nabavio 4740 led sijalica što je dovoljno za 52 mesne zajednice. Ekološko osvetljenje je i jeftinije, pa će tako Šapčani na godišnjem nivou za struju uštedeti 23 miliona dinara. Za gradonačelnika Šapca ovo rešenje je dokaz da građani imaju najbolju uslugu po najnižoj ceni.-Šabac je jedan od prvih gradova u kom se menja neekološka rasveta. Investicija će nam se isplatiti za godinu i po dana sama. Želimo da naši sugrađani imaju najbolju uslugu po najnižoj ceni u svim oblastima, a da uslovi života u svim delovima teritorije Šapca budu jednaki, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Garancija za led sijalice je pet godina, navode u preduzeću za upravljanje građevinskim zemljištem u Šapcu, što znači da budžet grada neće biti opterećen održavanjem. Planiraju da svu staru rasvetu zamene u naredna tri meseca, ako vremenske prilike dozvole. U planu je da Prnjavor postane prva opština na teritoriji Šapca, a ovaj grad je već doneo odluku da svaka mesna zajednica ima svoj budžet i odlučuje kako želi da potroši novac. Novac od poreza na imovinu prikupljen u selu, vraća se selima da raspolažu onako kako se među sobom dogovore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track