Saša Mirković podneo ostavku u Zaječaru
Foto: Zorana Jevtić

Dva dana pre zakazane sednice

Saša Mirković podneo ostavku u Zaječaru

Srbija -
ZAJEČAR - Predsednik Skupštine grada Zaječara i lider Jake Srbije Saša Mirković predao je danas skupštini ostavku na mesto predsednika, dva dana pre zakazane sednice na kojoj je trebalo da se odbornici izjasne o tome da li će i ubuduće on predsedavati sednicama.

Mirković se na ovakav korak odlučio zbog pritiska i ucena koje su, kako je rekao, vršene na odbornike zaječarskog parlamenta.

On kaže da će pokušati da svojim ličnim primerom pokaže kako nije funkcija sve u zivotu zalažući se, kako je rekao, za demokratiju drugačiju Srbiju.

"Pozivam sve stranke u Srbiji, a posebno vladajuću, da konačno ispuni obećanje i promeni izborni zakon kako bi građani znali za koga glasaju i da će ih taj stvarno predstavljati nakon izbora", istakao je Mirković.

Novoformirana odbornička grupa Jak Zaječar ima 29 od 50 odbornika, a na sednici skupštine koja će biti održana 17. decembra odbornici će samo konstatovati ostavku aktuelnog predsednika zaječarskog parlamenta.

Time će, kako prenosi Best TB, biti stavljena tačka na višenedeljne političke tenzije u gradu na Timoku, koje su počele odlukom Mirkovića da napusti Srpsku naprednu stranku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track