SEĆANJE NA HEROJA IZ TOPOLE: Nedostaje nam Dejan, rana još krvari
Foto: MUP

Godišnjica smrti topolskog vatrogasca

SEĆANJE NA HEROJA IZ TOPOLE: Nedostaje nam Dejan, rana još krvari

Srbija -
Dragani i njenoj deci Nikoli i Nikolini svaki dan počinje sećanjem na supruga i oca Dejana Lazarevića (42), koji je pre godinu dana nastradao spasavajući čoveka iz nabujale Jasenice

TOPOLA - Teško mi je da govorim o svemu tome, ali znam da moram, jer hrabar podvig mog supruga ne sme da se zaboravi - govori nam drhtavim glasom Dragana Lazarević, supruga vatrogasca Dejana Lazarevića, koji je pre godinu dana poginuo spasavajući čoveka iz nabujale Jasenice.

- Svoj život je dao za tuđi. Godina je prošla kao tren, pa se deca i ja, takoreći, još nismo osvestili, sredili... Sve je još uvek sveže. Rana još krvari... Potrebno je mnogo vremena da bi se ovakva rana zalečila - plačući nam govori Dragana, ali ističe da mora dalje jer život, njoj i njihovoj deci - Nikoli (20) i Nikolini (16), nije dao izbor.Ponosna na decu- Ja i dalje radim u pošti, a na decu sam ponosna. Uprkos nesreći koja nas je snašla, oni beleže uspehe. Nikolina ima sve petice u školi, a Nikola studira na Fakultetu inženjerskih nauka i krenuo je očevim stopama - Ministarstvo unutrašnjih poslova zaposlilo ga je u Vatrogasno-spasilačkoj brigadi u Kragujevcu, gde i studira! Mnogo nam znači podrška koju imamo od države i Dejanovih kolega i pretpostavljenih. Ganula me je ta njihova briga, lakše je kada znamo da je neko uz nas - navodi Dragana.Sve je počelo u četvrtak 15. maja 2014. godine u 5.30 časova. Nadležne u opštini Topola alarmirali su iz podoplenačkog sela Žabare. Meštanina susednog Goroviča Ljubišu Uroševića (42), dok je biciklom išao na posao, na mostu u Žabaru poplavni talas bacio je u podivljalu reku. Ljubiša se uspeo na drvo u vodi i čekao pomoć. U akciju spasavanja su poslati vatrogasci Dejan Lazarević i Marko Urošević.Spasavao 17 i po godinaTo je bila poslednja Dejanova intervencija u sedamnaest i po godina službe. Spasio je Ljubišu, ali ga je prilikom povratka na obalu Jasenica odnela.Telo je posle 33 sata, 16. maja, pronađeno u šipražju 300 metara nizvodno od mesta na kome je nestao, pošto ga je izdala sajla kojom je bio prikačen.

Nikola najviše pati„DOK JE TATA BIO...“Dragana kaže da je Dejanovu smrt najteže podneo sin Nikola.- Ponosan je što je i on vatrogasac. Ipak, još ne može da se pomiri sa očevom smrću. Baš pre neki dan počeo je nešto da se priseća rekavši: „Dok je tata bio...“ Tu je stao. Nije mogao da izgovori ono „živ“ - sa uzdahom završava Dragana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track