SEJU STRAH U NIŠU: Prijavio bandite policiji, iz osvete mu pokrali kafanu!
Foto: Milica Milovanović

Seju strah u niškom naselju Stočni trg

SEJU STRAH U NIŠU: Prijavio bandite policiji, iz osvete mu pokrali kafanu!

Srbija -

Magacin u kojem je Dušan Sibinović čuvao vešalice, ražnjiće, belo meso i sveže kobasice za Đurđevdan opustošen, a prethodno mu obili i auto

Dušan Sibinović, vlasnik poznate niške kafane „Stara Drina“, u nedelju se našao na meti zasad nepoznatih lopova, koji su mu ispraznili zamrzivače s mesom, a da bi upotpunili đurđevdanski meni, ukrali su mu i paket pomfrita i tri glavice kupusa.Kradljivci, istančanog gurmanskog ukusa, u zamrzivaču su ostavili samo škembiće i teleće glave, koji im očigledno nisu bili po volji. Ojađeni mehandžija lopovluk je prijavio policiji, jer kako tvrdi, pretrpeo je štetu od najmanje tri stotine evra.

Kafana na meti... Dušan se bori protiv nasilja u svom kraju
Kafana na meti... Dušan se bori protiv nasilja u svom kraju

Ostale samo teleće glave

Sibinović kaže da su mu lopovi obili i vozilo, ali da u njemu nisu našli ništa što bi im bilo zanimljivo, pa su se okomili na kafanski magacin.- Najpre sam primetio otvorena vrata na kolima, koja su bila parkirana iza magacina. Odmah sam se zabrinuo, ali sam pravi šok doživeo kad sam ušao u magacin. Oba zamrzivača su bila otvorena, a osim telećih glava i škembića, sve ostalo je bilo odneto. Video sam da mi nema torbe u kojoj su bili stolnjaci pripremljeni za pranje. Sve je bilo pripremljeno da se stavi na ražanj - vešalice, ražnjići, belo meso i sveže kobasice, koje sam doneo prethodni dan... I sve je nestalo - jada se gazda kafane.Sibinović ne želi nikog direktno da optuži za krađu, ali ističe da sumnja da su mu se počinioci osvetili jer je pre dvadesetak dana javno zatražio veće prisustvo policije u naselju Stočni trg zbog učestalih krađa i nasilničkih ispada.U bandi i deca mlađa od 14- Skrenuo sam pažnju posredstvom Fejsbuka na probleme koje imamo s komšijama, posebno sa maloletnim delinkventima. Usledila je akcija policije, tokom koje je uhapšena grupa od desetak huligana. Verujem da me smatraju odgovornim za policijsko prisustvo i da su zato odlučili da mi se osvete - kazao je Sibinović.Niška policija je pre desetak dana uhapsila 20-godišnjeg I. I. iz naselja Stočni trg pod sumnjom da je organizovao maloletničku bandu koja je harala ovim delom grada. Međutim, ovo nije zaustavilo kradljivce, među kojima ima i dece mlađe od 14 godina, koja krivično nisu odgovorna.

AkcijaPOLICIJA TRAŽI KRADLJIVCEPolicija je potvrdila da je u toku potraga za kradljivcima mesa. Kako nam je rečeno, radi se o teškoj krađi i u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u toku je njeno rasvetljavanje. Ono što je sigurno - „dokazni materijal“ je već nestao s obzirom na to da većina u tom kraju slavi Đurđevdan, pa je ukradeno meso najverovatnije završilo na nečijoj trpezi.

NasilniciDIVLJAČKI PRETUKLI DECUNa raskrsnici ulica Ivana Milutinovića i Šumadijske troje 15-godišnjih Nišlija krvnički je pretučeno. Napalo ih je dvadesetak nasilnika. Dečak N. J. zadobio je povrede po ruci i glavi, njegova prijateljica J. S. tri dana je provela u bolnici zbog udarca u stomak, a najgore je prošao V. N., kome su napadači razbili glavu. Prethodno je Kurir pisao da na toj raskrsnici automobili zbog lošeg puta moraju da uspore, pa razbojnici uleću u kola i kradu što mogu.

Milica Milovanović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Dan pobede, demonstracija sile!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track