SEKTOR ZA VANREDNE SITUACIJE: Nema opasnosti od izlivanja reka
Foto: Zorana Jevtić

Prati se situacija na terenu

SEKTOR ZA VANREDNE SITUACIJE: Nema opasnosti od izlivanja reka

Srbija -

BEOGRAD - Za sada nema opasnosti od izlivanja reka usled padavina, izjavio je danas pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Goran Nikolić.

Nikolić je rekao da je Sektor za vanredne situacije posle najava RHMZ o pojačanim padavinama odmah reagovao i još juče poslao timove na teren, kako bi pratili situaciju, posebno na mestima na koja je RHMZ ukazao da bi moglo da dođe do izlivanja.

"Što se tiče manjih reka, pritoka i potoka, gde je RHMZ najavio manja izlivanja, tu sada nema većih opasnosti", rekao je Nikolić, navodeći da ima sporadičnih izlivanja, da je u pitanju poljoprivredno zemljište, ali da nije reč o ozbiljnijim slučajevima. Prema njegovim rečima, pripadnici Sektora za vanredne situacije će pratiti situaciju tokom noći i sutra. "Nadamo se da neće doći do eskalacije situacije", rekao je Nikolić.

Prema prognozi RHMZ, u Srbiji će sutra biti oblačno, mestimično kiša, pljuskovi i grmljavina.

Očekuje se slabljenje inteziteta padavina, ali će ponegde još u centralnim i južnim delovima pasti oko 20 mm kiše.

U četvrtak u južnim i centralnim delovima biće promenljivo oblačno, mestimicno kiša, pljuskovi i grmljavina, na severu pretežno suncano, a od petka pretežno sunčano, u planinskim predelima kratkotrajni poslepodnevni pljuskovi i grmljavina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track