SEOSKA OLIMPIJADA KOD VALJEVA: Momci i devojke se nadmetali u devet disciplina
Foto: Saša Urošev

Rio u Donjim Leskovicama

SEOSKA OLIMPIJADA KOD VALJEVA: Momci i devojke se nadmetali u devet disciplina

Srbija -

VALJEVO - Pod pokroviteljstvom grada Valjeva, preko 280 takmičara iz 16 sela valjevskog kraja nadmetalo se u nedelju u Donjim Leskovicama u finalu Seoskih olimpijskih igara

Prvo mesto u ženskoj konkurenciji zauzela je ekipa iz Valjevske Kamenice, dok je u kategoriji muškaraca najbolji bio tim mladića iz tri sela – Gornjih i Donjih Leskovica i Lelića.

Dame su se nadmetale u devet disciplina, ekipa Valjevske Kamenice bila je najbolja u basketu, šahu i skoku u dalj iz mesta.

U streljaštvu je pobedila zajednička ekipa sela Klinci i Žabar, dok su u odbojci i krosu najbolje bile takmičarke iz Beloševca i Petnice, koje su zajedno nastupale.

Prva mesta u narodnom višeboju i pikadu zauzela je ekipa Valjevske Loznice, a u stonom tenisu ekipa iz Popučaka.Pobednik u konkurenciji muškaraca, ekipa tri sela – Gornje i Donje Leskovice i Lelić – osvojila je prva mesta u odbojci, basketu, stonom tenisu, narodnom višeboju i narodnom rvanju.

Ekipa Petnice i Beloševca bila je najbolja u bacanju kamena s ramena, šahu, skoku udalj iz mesta i krosu. U pikadu i rukometu pobedila je ekipa iz Valjevske Kamenice, u streljaštvu mladići iz Klinaca i Žabara, a u nadvlačenju konopca takmičari iz Petnice.

Valjevo će sredinom septembra biti domaćin centralnog republičkog takmičenja Seoskih olimpijskih igara na kom se očekuje više od 1.500 učesnika iz 23 lokalne samouprave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track