SKUPOĆA: U Šapcu tezge pune ranog povrća, al' ga kupci više merkaju nego što pazare
Foto: Shutterstock

Mačvanima cene paprene

SKUPOĆA: U Šapcu tezge pune ranog povrća, al' ga kupci više merkaju nego što pazare

Srbija -

ŠABAC - U Tržnici u Šapcu tezge su pune ranog povrća, ali zbog skupoće mušterije ga kupuju tek na vezu ili komad.

Čim ugledaju cenu od 600 dinara za kilogram jagoda iz Grčke, Mačvani je momentalno uporede sa mesom, koje u ovdašnjim kasapnicama košta 100 dinara manje.Paradajz se u Šapcu može pazariti za najmanje 160 dinara, krastavci za 230 do 250, paprike 370, a jedna ljuta papričica košta 30 dinara. Tikvice koštaju 180, luk od 15 do 35 po vezici, a od ranog povrća je, kažu, pojeftinila samo zelena salata: sa 80 na 45 dinara za glavicu.

Skupo je i južno voće, pa tako za banane treba oko 150, za ananas 220, mandarine 130, limun 170, dok su jabuke najjeftinije i - u zavisnosti od sorte - koštaju od 60 do 130 dinara za kilogram.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Šapčani, inače, kažu da je Tržnica uvek bila najskuplja pijaca u gradu, te da ovde, navodno, kupuju samo "velike gospođe".

Prodavci, opet, objašnjavaju da je razlog ovakvim cenama skup zakup tezge, ali i činjenica da se nudi isključivo domaća ili organski proizvedena hrana.

I, zaista, i povrće i voće su jeftiniji u piljarnicama, pa i po marketima gde se, po pravilu, pakuju u odgovarajuću ambalažu.

Ipak, Gradska tržnica - jedina zatvorena pijaca u Šapcu - verovatno i zbog te okolnosti je uvek uspevala da odoli svakoj konkurenciji.

(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track