SMRDLJIVI PROVALNIK: Lopov se uneredio nasred Centra za mentalno zdravlje u Kikindi
Foto: Saša Urošev

Njemu je baš potrebna pomoć

SMRDLJIVI PROVALNIK: Lopov se uneredio nasred Centra za mentalno zdravlje u Kikindi

Srbija -

KIKINDA - Početak radne nedelje zaposlenima u kikindskom Centru za mentalno zdravlje, prvoj ustanovi tog tipa u Srbiji, baš je gadno počeo.

Kada su u ponedeljak zaposleni došli na posao, imali su šta da vide i osete. U sobi za sastanke lekara i medicinskog osoblja lopov je ostavio minuli rad.

Tokom vikenda je nepoznati provalnik, kroz polupan prozor, ušao unutra i uradio nešto zbog čega mu zaposleni u ovoj ustanovi savetuju da im se obrati za pomoć:

-On se uneredio nasred sobe za sastanke lekara i medicinskog osoblja. Pre toga je, nakon premetačine, ukrao oko 1.500 dinara. To je novac koji zaposleni sakupljaju za kafu , vodu i sok. Ukrao je i nekoliko ampula kojima je istekao rok. Tužno i ružno- kaže načelnik ove ustanove dr Nebojša Baba.

Ko je “smrdljivi” provalnik još uvek nije poznato, ali dr Baba smatra da ovako sraman postupak sigurno nije uradio niko od njihovih pacijenata:

Foto: Saša Urošev
Foto: Saša Urošev

-Sto posto smo ubeđeni da to nije delo nekog od naših pacijenata. Više mi deluje da je ovo bolesna šala neke mlađe i još nedorasle osobe- izričit je dr Baba. Zahvaljujući radu kikindskog Centra za mentalno zdravlje, pacijentima sa ovakvim zdravstvenim tegobama omogućeni su humaniji uslovi lečenja, ali i mogućnost integrisanja u društvu, zahvaljujujući podršci porodice.

Centar se nalazi u renoviranim prostorijama nekadašnjeg Antituberkuloznog dispanzera, u strogom centru Kikinde. U skladu sa najvišim evropskim standardima, sa pacijentima već godinu dana, rade stručnjaci Specijalne psihijatrijske bolnice “Sveti Vračevi” iz Novog Kneževca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track