SNEŽNO NEVREME U TOPLICI: Zbog neprohodnih puteva kasnila tri pacijenta na dijalizu
Foto: Marina Lopičić

Primili redovne terapije

SNEŽNO NEVREME U TOPLICI: Zbog neprohodnih puteva kasnila tri pacijenta na dijalizu

Srbija -

PROKUPLJE - Tri pacijenta dijalize sa teritorije Topličkog okruga nisu uspeli na vreme da stignu na Odeljenje dijalize
prokupačke bolnice kako bi primili redovne terapije zbog neprohodnosti lokalnih puteva.

Uključene su sve raspoložive snage i do kraja dana su ipak dovezeni i priključeni na aparate. Ipak, ta situacija jeizazvala gužva, ali su svi strpljivo čekali na terapiju.

Odlučeno je da ukoliko se vremenske prilike ne poprave svi koji žive u udaljenim selima do kojih je teško doći, prime na bolničko lečenje u Opštu bolnicu „Dr Aleksa Savić“ kako ne bi došlo do ozbiljnjijeg ugrožavanja njihovog zdravstvenog stanja.

Iako u samom Prokuplju nema većih količina snega, mnogi seoski putni pravci su u prekidu, a u planinskim selima su nanosi i do jednog metra, te iz mnogih kuća ne može da se izađe. Više sati je zavejano sanitetsko vozilo u Veliko Plani, selu ispod Jastrebca.

Struje nema u selima oko Džigolja kod Prokuplja, u većem delu opštine Merošina i u blačkoj opštinina potezu Međuhana- Stubal.

Održana je i sednica Opštinskog štaba za vanredne stuacije u Prokuplju na kojoj je komandant štaba i predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović istakao da se neće štedeti kako bi se građanima cele opštine omogućilo što normalnije funkcionisanje. Otvoren je i telefon 027/ 331- 331 za prijave građana.

B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track