SOKOBANJA ĆE BITI JOŠ LEPŠA: Gradi se letnja pozornica, a oko nje 3 jezera
Foto: Nebojsa Mandic

Radovi će trajati 5 meseci

SOKOBANJA ĆE BITI JOŠ LEPŠA: Gradi se letnja pozornica, a oko nje 3 jezera

Srbija -

SOKOBANJA - Na Letnjoj pozornici "Vrelo" u Sokobanji naredne nedelje krenuće gradnja potpuno novog objekta za održavanje kulturnih manifestacija u kojem će biti 1.500 mesta za sedenje i 3.500 mesta za stajanje, izjavio je direktor Organizacije za turizam i kulturu Sokobanje Ljubinko Veličković.

Kako je Veličković izjavio, opština Sokobanja obezbedila je 22 miliona dinara za izgradnju pozornice "Vrelo", a Ministarstvo trgovine i turizma 18 miliona dinara.

"Nova letnja pozornica biće veoma modernog tipa i na njoj će moći da se izvode prestave koje zahtevaju veoma složene tehničke uslove", kazao je Veličković.

On je istakao da će, kao nekada, pored letnje pozornice biti napravljena tri jezera.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

"Na jednom od tih jezera nekada je plovio naš komediograf Branislav Nušić. Sada hoćemo da ih ponovo osposobimo i to sa pratećim sadržajima", rekao je Veličković.

Najveće jezero, dodao je Veličković, tokom zimskih meseci biće zaleđeno i pretvoreno u klizalište, što će biti jedan nov sadržaj koji će Sokobanja ponuditi gostima.

"Pored jezera biće izgrađen manji ugostiteljski objekat i mala scena na kojoj će se svake večeri organizovati različite manifestacije", izjavio je Veličković.

On je istakao da će radovi na Letnjoj pozornici "Vrelo" biti završeni u roku od pet meseci.

Čitav kompleks, dodao je Veličković, biće urađen tako da se uklopi u postojeći prirodni ambijent.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 20.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track