SPASEN SIGURNE SMRTI: Kikindski policajci pronašli nestalog muškarca u travi
Foto: Saša Urošev

SPASEN SIGURNE SMRTI: Kikindski policajci pronašli nestalog muškarca u travi

Srbija -

Ko zna da li bi D.J. (70) iz Kikinde preživeo još jednu noć na otvorenom, da ga policijaci nisu pronašli kako bespomoćno leži u trsci, nekoliko kilometara daleko od grada

KIKINDA: Ne smatramo da smo uradili nešto posebno. Pronalaženje nestalih lica u opisu je našeg posla. Srećan epilog potrage za našim starijim sugrađaninom pružio nam je profesinalnu i moralnu satisfakciju, i uverenje da se u ovakvim akcijama, upornost uvek isplati.

Akcijom potrage koordinirala je policijska inspektorka Marija Žarkić, iz odeljenja kriminalističke policije . Dan ranije, supruga nestalog čoveka obratila joj se za pomoć:

Na insistiranje supruge pronađenog čoveka, njegov identitet spasioci nisu otkrili, ali su potvrdili da nije zadobio povrede i prelome, kako su to docnije konstatovali zdravstveni radnici u bolnici. Od početka godine kikindskoj policiji prijavljen je nestanak osmoro lica, a sva su, srećom, pronađena.

Nestaju stari i mladi

Ukućani policiji prijavljuju nestanak starih osoba. Neke od njih su dementne. Kada odu od kuće, zaborave da se vrate. Nije retkost da upadnu u neki kanal i tu skončaju. Prijavljuje nam se i nestanak mlađih ljudi, pa čak i dece. Razni su povodi za nestanak. Od kuće beže zbog narušenih porodičnih odnosa, ali I loših ocena-kažu u policiji.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track