SPUŠTENA ZAVESA: Predstava Nosorog dobila 3 festivalske nagrade
Foto: Sasa Urosev

Iz kikindskog pozorišta

SPUŠTENA ZAVESA: Predstava Nosorog dobila 3 festivalske nagrade

Srbija -
Komad kikindskog Narodnog pozorišta „Nosorog", najbolja dramska predstava u celini na 65. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine

KIKINDA: Komad "Nosorog", po tekstu Ežena Joneska, u režiji Snežane Trišić, i izvođenju Narodnog pozorišta iz Kikinde, najbolja je dramska predstava u celini na 65. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine ,koji je završen u nedelju. Ceneći rediteljsku i glumačku kreaciju u ovoj predstavi, žiri nije imao dilemu ni u tom pogledu. Nagrada za najbolju režiju, uručena je Snežani Trišić, a za ulogu Beranžea u "Nosorogu", glumcu Marku Gveru.

Na prošlogodišnjem "Joakim Interfestu", ova predstava osvojila je, takođe, tri nagrade - ukazao je popularni glumac i nastavio:

- Drago mi je što sam nagradu dobio na domaćoj sceni, na domaćem terenu. Isplatio se naš trud. Ogroman je komad, divan reditelj. Divan je ceo ansambl. Festival je bio prilika da se družimo sa kolegama, razmenimo iskustva, vidimo šta se čita, kako se promišlja- ukazao je Marko Gvero. Publika je na sceni Narodnog pozorišta prošle sedmice uživala u jedanaest predstava koje je selektirao reditelj Ljuboslav Majera, a sem ove tri, na zatvaranju festivala, uručeno je još jedanaest nagrada:

-Nisam zadovoljan ovogodišnjom produkcijom. Vreme ekonomske krize odrazilo se i na teatar. Ne stojim na stanovištu da su umetnici kreativni. Misim da je potrebno mnogo više ulaganja i truda da bi se došlo do kvaliteta. Što se tiče "Nosoroga", ta predstava istakla se u ovoj selekciji, ali ne samo i na ovom festivalu- kategoričan je bio predsednik žirija Igor Burić. On, Ugleša Šajtinac i Teofil Pančić odlučivali su o najuspešnijim pozorišnim bravurama u ukupno četrnaest kategorija.

(S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track