STANARI ČAČANSKE ULICE U STRAHU: Gradnja sedmospratnice nam ugrožava živote!
Foto: Kurir

Soliter niče među porodičnim kućama

STANARI ČAČANSKE ULICE U STRAHU: Gradnja sedmospratnice nam ugrožava živote!

Srbija -

ČAČAK - Kada su se nedavno pojavile građevinske mašine našoj maloj ulici u Čačku nismo ni sanjali da će među porodičnim kućama početi izgradnja sedmospratnice. I na sve to soliter grade bukvalno između tri kuće koje se od njega mnogu i srušiti - rekao je za Kurir jedan od stanovnika Ulice episkopa Nikifora Maksimovića u Čačku.

Stanari te ulice tvrde da zgrada neće biti propisno odmaknuta od kuća, a već i iskopani temelj preti da uruši neke kuće. Pribojavaju se i najavljenog nevremena zbog kojeg voda može da se skupi u temelju dugom 30 metara, a i toga što će, kako kažu, nakon izgradnje sva voda sa zgrada cureti po kućama.

Foto: čitalac Kurira
Foto: čitalac Kurira

- Vlasnici malih kuća pobunili su protiv gradnje solitera jer će da se "lepi" za kuće, voda će se sa krova slivati na njih, pojaviće se i vlaga, a tek kad bude sneg bude pao sa zgrade, susedne kuće će se same urušiti.

Takođe, stanari kuća oko solitera neće videti ni sunce, pa su Građevinskom inspektoru i Gradskoj upravi za urbanizam podneli zahtev da se preispita dozvola za gradnju, ako je uopšte i izdata - navode stanovnici Ulice episkopa Nikifora Maksimovića.Građevinske mašine su potkopale i temelje nekih kuća, pa se njihovi vlasnici plaše da ne se one ne sruše.

Povodom ovog slučaja Kurir je kontaktirao nadležne u Čačku, ali za sada nismo dobili nikakav odgovor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track