POSLEDNJA PORUKA PREMINULE TRUDNICE: Gušim se, a nema nikog da mi pomogne
Foto: Facebook

Nezapamćena tragedija u Negotinu

POSLEDNJA PORUKA PREMINULE TRUDNICE: Gušim se, a nema nikog da mi pomogne

Srbija -
Isidora Marinković imala je 20 godina, umrla u osmom mesecu trudnoće, a s njom i nerođena beba. Obdukcija će pokazati da li je uzrok visoka temperatura, urođeno suženje na srčanoj aorti ili nemar lekara

NEGOTIN - Isidora Marinković (20), koja je bila u osmom mesecu trudnoće, iznenada je preminula u nedelju pod misterioznim okolnostima u Zdravstvenom centru Negotin.

Uz nju stradala je i njena nerođena beba, a o uzrocima tragedije juče u ovoj zdravstvenoj ustanovi niko nije želeo da razgovara. Samo su rekli da je pacijentkinja lečena po svim pravilima medicinske doktrine. Kazali su nam da je direktor Tihomir Milovanović na odmoru, a na pozive i poruke nam se nije javljala ni dr Aleksandra Paunović, koja ga menja.

Nadležni ćute... ZC Negotin
Nadležni ćute... ZC Negotin

Komplikovan slučajKako saznajemo, sa Isidorinom trudnoćom je sve bilo u redu do prošlog ponedeljka, kada je dobila temperaturu 37,5 stepeni.

- Isidora se žalila na bol u grlu i kašalj. Sutradan su joj u Domu zdravlja uradili EKG i kompletnu laboratorijsku analizu. Primila je infuziju i svi su se nadali da će joj biti bolje, pa su je vratili kući. Međutim, to se nije desilo i prošlog četvrtka, 5. februara, primljena je u ZC Negotin s temperaturom 38,5 - kaže naš sagovornik blizak preminuloj devojci.Isidora je potom upućena na odeljenje ginekologije, gde je prekjuče umrla. Pod velom tajne je šta se tačno desilo, a juče je obavljena obdukcija, čiji se rezultati očekuju narednih dana. Izvršio ju je patolog iz Instituta za sudsku medicinu u Nišu, gde su nam naglasili da je ovo „delikatan i komplikovan slučaj“.

- Obdukcija je završena, a očekujemo prateće analize, kada ćemo Zdravstvenom centru u Negotinu dostaviti sve rezultate - oprezno su poručili u institutu i dodali da do tada ne žele da prejudiciraju o uzroku smrti mlade trudnice.

Intervencija policijeU Isidorinoj familiji kao odgovorne za tragediju apostrofirali su medicinsko osoblje.- Ne znaju ili neće da kažu razlog što moje Isidore više nema. Neki tvrde da je uzrok temperatura, drugi da je imala urođeno suženje na srčanoj aorti, a njen nesrećni otac Dragan Marinković i nevenčani suprug Srđan Trifunović ubeđeni su da je u pitanje nesavesno lečenje - rekao nam je Isidorin rođak, koji je želeo da ostane anoniman.Kako Kurir saznaje, Srđan, kojeg smo pokušali da dobijemo, s radošću je iščekivao rođenje prvog deteta, a zbog sumnji u grešku lekara podneo je krivičnu prijavu protiv N. N. lica. Ovome je prethodio incident koji se desio juče ujutro u zdravstvenoj ustanovi, zbog čega je intervenisala i policija.Srđan i Isidora u vezu su stupili 23. oktobra 2013. godine.

Isidora pred smrt posla SMS

Da Isidora ne diše primetili lekari i sestre na ginekološko-akušerskoj klinici, gde je devojka ležala. Ona je nekoliko sati pred svoju smrt uspela da svom ocu Draganu pošalje SMS: " Gušim se, nema nikoga da mi pomogne...".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja