Majdanpek ponovo ostao bez struje
Foto: Beta

Opterećenje

Majdanpek ponovo ostao bez struje

Srbija -
Javno preduzeće Elektromreža Srbije ranije je obezbedilo snabdevanje strujom prevozom 400 kilovoltnog dalekovoda od Razvodnog postrojenja Drmno do HE Đerdap 1

BEOGRAD - Struja u Majdanpeku večeras je ponovo nestala, nakon što se oko 19.30 na kratko vratilo snabdevanje električnom energijom, javlja iz Majdanpeka dopisnik Bete.

Javno preduzeće Elektromreža Srbije ranije je obezbedilo snabdevanje strujom prevozom 400 kilovoltnog dalekovoda od Razvodnog postrojenja Drmno do HE Đerdap 1 i njegovom upotrebom za napajanje Majdanpeka na nižem, 110 kilovoltnom naponskom nivou. U saopštenju Elektroprivrede Srbije kojim je javljeno da se struja vratila u Majdanpek, govorilo se o svojevrsnom inovativnom tehničkom rešenju kakvo nikada do sada nigde nije primenjeno.

Ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je da je jedan sat posle dolaska struje u domaćinstva u Majdanpeku došlo do novog problema na električnoj mreži i nestanka struje.

"Locirali smo problem na oko kilometar i po od Majdanpeka na putu ka Kostolcu. To je vrlo nepristupačan teren i ekipe se trenutno probijaju ka tački prekida", rekao je Antić.

On je dodao da će biti pokusaja da se u toku noći ponovo pusti struja, ali nije mogao da pruži precizne procene kada će to tačno biti.

"Ukoliko nije došlo do velikog pucanja sistema, ekipe će ucini sve da struje bude u toku noći, ali ukoliko je oštecenje veliko, ekipe će se od 6 sati ujutru pobrinuti da se šteta sanira i sistem elektricne energije osposobi za normalno funkcionisanje", rekao je Antić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track