Subotica: Toplana traži poskupljenje
Foto: Thinkstock

Od 11 odsto

Subotica: Toplana traži poskupljenje

Srbija -
SUBOTICA - Javno komunalno preduzeće "Subotička toplana" zatražilo je danas od Skupštine grada povećanje cene daljinskog grejanja za 11 odsto u kategoriji stambenih potrošača.

Prema predlogu novog cenovnika, korisnici daljinskog grejanja u Subotici ponovo će, nakon samo pola grejne sezone, plaćati račune iz dva dela. Fiksni deo 12 meseci godišnje, a varijabilni samo tokom grejne sezone.

Nova predložena cena daljinskog grejanja stambenih prostora iznosi 5,31 dinar po kilovatčasu utrošene energije za varijabilni deo, dok bi prema predlogi potrošači plaćali 30,33 dinara za fiksni deo 12 meseci godišnje. Ovako formirana cena, kako se navodi u dokumentima upućenim Skupštini grada na davanje saglasnosti, veća je za 11 odsto u odnosu na poslednju korekciju cena iz februara 2013. godine.

Kao razlozi za povećanje navodi se usklađivanje sa novom uredbom o utvrđivanju Metodologije za određivanje cene, kao i činjenica da cena daljinskog grejanja nije menjana u poslednje dve godine. Korisnici daljinskog grejanja u Subotici su sve do početka ove godine plaćali dvodelne račune, odnosno fiksni i varijabilni deo, da bi početkom ove godine stupila na snagu nova uredba i pripadajuća odluka Skupštine grada koja je definisala plaćanje grejanja samo tokom grejne sezone, sa objedinjenim fiksnim i varijabilnim troškovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track