SUSRET U KIKINDI: Srpska, mađarska i rumunska policija na istom zadatku
Foto: Saša Urošev

Zajednička beskompromisna borba protiv kriminala

SUSRET U KIKINDI: Srpska, mađarska i rumunska policija na istom zadatku

Srbija -

KIKINDA - Kriminal ne poznaje granice, naciju i veru, a u ovom pograničnom području, ljudi sa one strane zakona mogu da od srpske, mađarske i rumunske očekuju da će odgovarati za svoja nedela.

To je osnovna poruka šefova Policijskih uprava Kikinde, Segedina i Temišvara, koje je ugostio gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.

Tri policijske uprave već godinama uspešno i tesno sarađuju, vodeći beskompromisnu borbu protiv svih oblika kriminala:

- Saradnja sa našim kolegama iz Mađarske i Rumunije je na visoko profesionalnom nivou, ali je na naše obostrano zadovoljstvo, poprimila obrise velikog i iskrenog prijateljstva. Kriminalci i kriminal ne znaju za granice. Granice ne treba da budu i nisu prepreka za nas, niti nešto što nas razdvaja, već spaja. Trudićemo se da, i u narednom peridu, našu saradnju još više poboljšamo­ poručio je Jović.

Glavni policijski kapetan Policijske uprave Segedin, dr Janoš Lukač, izrazio je uverenje da će saradnja sa srpskim kolegama biti kao i dosad­ na vrhunskom nivou:

- Kikindska i segedinska policija izuzetno dobro sarađuju. Zajedničkim snagama smo rešavali migranstsku krizu, kao i mnoga najteža krivična dela. Ovo je takav posao da smo, gotovo svakodnevno, suočeni sa brojnim izazovima. Još nas dele granice, ali se nadamo da će i ta situacija biti prevaziđena. Građani pograničnih delova Srbije i Mađarske mogu da budu spokojni -ocenio je dr Lukač.

I njihov rumunski kolega, Nikolae Micariu, zamenik načelnika temišvarske policije, poručio je da je visok stepen saradnje policija u interesu građana sve tri države.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track