SVE SPREMNO ZA GUČU: Ceca pravi rusvaj, očekuje se pola miliona ljubitelja trube!
Foto: Dragan Kadić

56. dragačevski sabor trubača

SVE SPREMNO ZA GUČU: Ceca pravi rusvaj, očekuje se pola miliona ljubitelja trube!

Srbija -

GUČA - Sve je spremno, Sabor može da počne, zaključeno je na desetoj i poslednjoj sednici Saborskog odbora 56. Dragačevskog sabora trubača održanoj u Guči.

Sabor će početi sutra koncertima estradnih zvezda, a svečano otvaranje podizanjem saborske zastave predviđeno je za četvrtak.Za doček preko pola miliona domaćih i stranih gostiju organizatori ove najposećenije manifestacije u našoj zemlji, intezivno su se pripremali proteklih nekoliko meseci.

UDARILA KRIZA: Ceca i Severina za 50.000 evra pevaju u Guči!

Sve lokalne službe, ali i one sa državnog nivoa, spremne su da ovogodišnji Sabor bude reprezentativan i na zadavoljstvo svih."Postavili smo pred učesnike u organizaciji tri cilja: potpunu realizaciju programskih sadržaja, povećanje posete za najmanje 30 odsto u odnosu na prošlu godinu i postizanje zadovoljavajućih finansijkih efekata jer nam je novac potreban za završetak i opremanje Doma trubača u Guči", rekao je Slobodan Jolović predsednik Saborskog odbora.

Organizatori ovogodišnjeg Sabora su se potrudili da ovogodišnji program bude kvalitetan.„Razdvojili smo estradne od saborskih manifestacija, pa će tako sreda, dan pre i nedelja, dan nakon Sabora, biti rezervisani za koncerte estradnih zvezda, dok će tri dana između, isključivo programski biti posvećeni trubaštvu i tradiciji", tvrdi Jolović.

Na glavnoj pozornici, u sredu 10. avgusta u 21 sat nastupiće "Riblja Čorba" i Svetlana Ceca Ražnatović. Za četvrtak u 21 sat predviđen je koncert pobednika prošlogodišnjeg Sabora, a u 23 sata počeće tradicionalni Ponoćni koncert.

U petak u 21 čas počeće nadmetanje majstora trube, a u subotu Finalno takmičenje seniorskih trubačkih orkestara.Nedelja 14. avgust predviđena je za koncerte Severine Kojić i Miroslava Ilića.Dejan Petrović i Boban Marković zabavljaće saboraše na pozornici ispred Doma kulture po završetku programa u kasne ponoćne sate.

Sabor će u četvrtak 11. avgusta u 11 sati ispred Spomenika trubaču u centru Guče podizanjem saborske zastave svečano otvoriti domaćin ovogodišnjeg Sabora predsednik Republike Srpske Milorad Dodik .U ime organizatora obratiće se predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović i majstor trube Boban Marković, počasni građanin Guče.

U petak, predsednica opštine Lučani Vesna Stambolić biće domaćin beloruskom ambasadoru Vladimiru Čuševu, sa kojim će otvoriti takmičenje majstora trube, dok će u subotu Dodik i Jolović otvoriti finalno takmičenje."U Guču već stižu gosti, uglavnom stranci među kojima su najbrojniji Francuzi i Poljaci, ali i Dragčevci koji žive i rade daleko od rodnog mesta," kaže Vukašin Dramlić direktor Turističke organizacije Dragačeva.

I ugostitelji vide svoju šansu da dobro zarade tokom ovogodišnjeg Sabora. Dogovaraju se, sastanče. Takmiče se međusobno ko će bolje i spremnije da dočeka goste. Malo im smeta konkurencija i "rat" pivara. Kažu, samo da bude lepo vreme i narod da dođe.Policija i drugi nadležni državni organi i organi lokalne vlasti preduzeli su sve mere kako bi maksimalno obezbedili posetioce. Osim javne, posebna pažnja biće poklonjena i bezbednosti u saobraćaju a organizator je angažovao profesionalne agencije za obezbeđenje programskih sadržaja i svojih objekata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track