SVEČANA SEDNICA: Dan državnosti obeležen i u Kosovskoj Mitrovici
Foto: Zoran Šaponjić

Sretenje

SVEČANA SEDNICA: Dan državnosti obeležen i u Kosovskoj Mitrovici

Srbija -

KOSOVSKA MITROVICA - Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica održao je danas svečanu sednicu povodom Dana državnosti Republike Srbije na kojoj je odlučeno da u ovoj godini posebna pažnja bude poklonjena obrazovanju, mladima i da se pomogne najuspešniji sportski kolektiv iz ovog grada.

Predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić izjavio je da je na sednici odlučeno da se izdvoji dva miliona dinara u 2017. godini za finansiranje studenata sa prosekom iznad 8,5.

Spirić je rekao da je jedna od odluka da se u Kosovskoj Mitrovici izgradi stambena jedinica za mlade bračne parove sa troje i više dece i da se pomogne najuspešnijem sportskom kolektivu u gradu odbojkašima Kosovske Mitrovice.

SRBIJO, SREĆAN TI PRAZNIK: Nikolić položio venac na Spomenik neznanom junaku

SA SVIH STRANA SVETA: Zvaničnici čestitaju praznik premijeru Vučiću

"Svečana sednica je pokazatelj da smo neraskidivo vezani za državu Srbiju, složno ćemo nastaviti da se borimo za naša prava koja treba da budu ispoštovana. Srpski narod još jednom poručuje da smo za dijalog, razgovor i da sve probleme želimo da rešavamo razgovorom " - poručio je Spirić.

Svečanoj sednici, pored pored članova Privremenog opštinskog organa, prisustvovali su i načelnici odeljenja opštinske uprave, direktori javnih ustanova, predstavnici studenata i drugi.

Svečana sednica održana je sa početkom u 12:44 simbolično u znak Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN-a o Kosovu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Vesti 15.02

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track