TEŽAK BLAM ZBOG LEKARSKE GREŠKE: Ženi iz Niša na uputu za pregled doktor napisao da ima rak penisa
Foto: Shutterstock

Smejala se i ona, ali od muke

TEŽAK BLAM ZBOG LEKARSKE GREŠKE: Ženi iz Niša na uputu za pregled doktor napisao da ima rak penisa

Srbija -

Jedna žena iz Niša doživela je veliki blam pred lekarskom komisijom, jer je njen ginekolog na uputu za lekarsku komisiju napisao šifru kojom se označava tumor penisa!

Lekari iz komisije su se siti ismejali kada su umesto šifre za genetska istraživanja pročitali sasvim drugu šifru, a žena je ostala šokirana kada je saznala šta je njen ginekolog napisao, pa se na kraju i ona smejala, ali od muke.

- Majka mi je imala karcinom dojke, zbog čega sam odlučila da uradim genetske analize i saznam da li imam predispozicije za to. Već mesecima pokušavam da dobijem uput za genetko ispitivanje u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.

Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Međutim, niko u Nišu ne zna da se to radi u Beogradu, pa mi je bilo potrebno vreme da sakupim svu papirologiju i odem pred lekarsku komisiju Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje - objašnjava ova Nišlijka za Blic.

I kada je napokon uspela da dobije sve, čim je stala pred komisiju, lekari su počeli da umiru od smeha.

- Čim je videla uput, doktorka je počela da se smeje. Rekla mi je da ne može da veruje da je ginekolog napisao da imam karcinom penisa, i da bi bila velika sramota da sa ovakvim uputom odem za Beograd. Zatražila je da se ponovo vratim kod ginekologa i da mu kažem da napiše odgovarajuću šifru - prepričava ona.

Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kaže da joj je pao mrak na oči, jer joj je tri nedelje bilo potrebno da dobije taj pečat i sada je ponovo morala da se vraća u dom zdravlja.

- Doktor je ćutke prepravio šifru, ništa nisam htela da mu kažem. Posle ovoga definitivno ću morati da ga promenim - kaže ova žena.

(S.Todorović./Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track