KAKAV VIKEND: Nišlije ujedali psi, ali i mačke i jedan poni?!
Foto: M.M.

Muke sa životinjama

KAKAV VIKEND: Nišlije ujedali psi, ali i mačke i jedan poni?!

Srbija -

Petoro ljudi napale su lutalice, dvoje mačke, a dvema devojčicama povrede je naneo poni

Petoro Nišlija, od kojih troje dece, ujeli su psi u nedelju, a prema podacima zdravstvenih službi, tokom minulog vikenda zbrinute su i dve osobe koje su napale mačke, kao i dve devojčice zbog ujeda konja!Na svu sreću, svi povređeni su zadobili lakše telesne povrede, pa niko od njih nije zadržan na bolničkom lečenju. Strašno Staro grobljeMeđu ujedenima je i osamdesetšestogodišnji Milivoje Dimitrijević, koji je napadnut u blizini svog stana kod Starog groblja, omiljenog okupljališta pasa lutalica, gde su već nekoliko puta u čoporima nasrtali na prolaznike.

- Oko 12 sati sam se vraćao iz prodavnice kad sam primetio psa koji se igrao s decom. Njih nije dirao, a na mene je zalajao kad sam prošao. Podviknuo sam da bih ga oterao i više se nisam osvrtao misleći da je pobegao. Već sam bio nadomak svog stana kad sam osetio ujed za petu leve noge. Okrenuo sam se i video psa kako beži nakon što me je podmuklo napao. Noga mi je strašno krvarila. Jedna prolaznica je pozvala Hitnu pomoć - opisuje starac napad životinje.

Vlasnik upozorio

Milivoje je zadobio povredu tetive, a pošto je u poodmaklim godinama, strahuje da će imati problema s hodom.U Kliničkom centru u Nišu potvrđeno nam je da su i ostale Nišlije koje su ujeli psi zadobili povrede nogu ili ruku i da su svi pušteni na kućno lečenje. Ujedi mačaka takođe su okarakterisani kao lakše povređivanje, kao i oba ugriza konja.- Jedna devojčica je zadobila ujed po ruci, a druga po stomaku. Povredio ih je poni s kojim su se igrale. Vlasnik je stavio natpis „Bobi ujeda“, ali su deca bila neoprezna, pa su mu prišla previše blizu - kažu očevici događaja.

Provera lažnih ujedaNIŠ ZBOG LUTALICA PLATIO 12 MILIONAGrađanima koje su ujeli psi lutalice prošle godine grad Niš je isplatio odštetu od 12 miliona dinara. Odštete se kreću od 20.000 do 250.000 dinara, zavisno od stepena povređivanja. Međutim, zbog sumnji da ima fingiranja, te da se ujedi vlasničkih pasa prijavljuju kao napadi lutalica, gradske vlasti su najavile rigorozniju proveru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track