TORBA PORED PUTA: Studenti iz Smederevske Palanke pošli na bazen, a onda našli kofer pun para
Foto: Dragana Udovičić

TORBA PORED PUTA: Studenti iz Smederevske Palanke pošli na bazen, a onda našli kofer pun para

Srbija -

SMEDEREVSKA PALANKA - David Marković (19) iz Cerovca kod Smederevske Palanke krenuo je sa drugaricom i drugom na bazen. Kada su videli crnu torbu da leži pore puta, David je zaustavio kola, otvorio i…

- Videli smo veliku sumu novca, nismo brojali, bilo je dosta dinara, evra… Ali nije bilo dokumenata, pa sam odmah pozvao policiju. Dok oni još nisu stigli, vratio se čovek koji je tvrdio da je vlasnik. Zamolio sam ga da sačekamo policiju, da ne bude da nije njegovo ili, još gore, da nešto fali, da je neko video pre nas i uzeo nešto – priča David, koji je sa drugom Danijelom Vujasinom, ispostavilo se - po vlasnika, bio srećni nalazač.

David je budući agro-menadžer, za to studira, a sada radi na građevini, kako objašnjava, zbog toga je sa društvom predveče i krenuo na bazen, da se malo odmori i rashladi nakon napornog posla.

- Čovek je prodao jagode, maline šta li, rekao nam je da je tog dana podigao pare. Častio nas je, mene i drugara, sa po 10 hiljada dinara, mada nije trebalo… Bilo mi je drago da ga vidim srećnog, sigurno mu nije bilo lako kada je primetio da mu nema novca – kaže David.

Z. T. iz Vlaškog Dola je zaista tog dana podigao novac od prodaje voća, utvrdila je policija. Stao je, kažu, najverovatnije da promeni gumu na kolima i torbu mu je, izgleda, tada ispala ili ostala pored kola, prenosi Alo.

David se sutradan vratio na posao na građevini u Milanovcu, da radi za dnevnicu od 10 evra, nevoljno je rekao iznos. Z. T. je naknadu za njegov, verovatno takođe mukotrpan posao sa voćem, zahvaljujući Davidu i njegovom drugaru ipak sačuvao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track