MAJKA UBIJENOG MATIJE IZ MOLA: Čula sam snajku kako zapomaže sve nas ubi Safet!
Foto: Saša Urošev

KRVAVI PIR U MOLU I BEČEJU

MAJKA UBIJENOG MATIJE IZ MOLA: Čula sam snajku kako zapomaže sve nas ubi Safet!

Crna Hronika -
MOL - Bane Jovanović zvani Safet iz Mola (49) u nedelju uveče pištoljem je ubio Matiju Petrovića (28) a ranio njegovu suprugu Renatu (31), njihovog najstarijjeg sina Petra (11) i snaju Natašu Sunomar (23).

Zločin se dogodio u ulici Branka Radičevića 19 u Molu kod Ade, a jezivi prizor prva je zatekla Matijina majka Zagorka Guljaš (47) iz Ade. Nešto pre krvavog pira, Zagorka je sinu i njegovoj porodici odnela večeru, ne sluteći šta će se desiti:

- Vratila sam se kući u Adu, da čuvam bolesnog unuka mlađeg sina Alena. Nedugo zatim, pozvonio je telefon, Začula sam vrisku i prepoznala snajku Renatu kako zapomaže: “Sve nas ubi Safet. Baba, brzo šaljite policiju i Hitnu”. Sledila sam se. Sa drugaricom sam kolima odmah odjurila u Mol. Na ulici sam zatekla u stomak ranjenu Natašu, suprugu mlađeg sina - priča kroz suze Zagorka i opisuje šta se desilo kad je ušla u kuću:

Renata i Matija (Foto: Porodična arhiva)
Renata i Matija (Foto: Porodična arhiva)

- Zatekla sam Matiju kako leži na podu. Iz usta mu je tekla krv, a beživotno telo je bilo na boku. U sobi je zapomagao unuk Petar. Videla sam da je ranjen u obe noge. Snajki Renati se iz ramena slivala krv, a u naručju je grčevito stiskala četvoromesečnu ćerkicu Huanitu - u dahu je za Kurir ispričala Zagorka.

Vidno potresena žena još ne može da veruje da je ostala bez najstarijeg sina Matije:

- Koliko nam je poznato naš unuk i snajke su hospitalizovane u novosadskom Urgentnom centru. Matija i Bane su donedavno trgovali polovnim automobilima. Bane se jako razljutio kad mu je Matija rekao da ne želi da više rade zajedno - kroz suze je ispričala Zagorka.

Bane Jovanović zvani Safet
Bane Jovanović zvani Safet

Nesrećna žena Baneta opisuje kao prekog i nasilju sklonog čoveka. Očekuje da policija što pre pronađe ubicu njenog sina koji je od sinoć u bekstvu.

(S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja