Prikaži najnovije vesti
Dušan Knežević, Čajetina, meso, foto Kurir
Osnovno javno tužilaštvo

Uhapšen veterinar zbog širenja trihinele

Srbija 5

Dušanu Kneževiću je određen pritvor nakon što je obolelo 112 osoba u Čajetini

UŽICE - Nakon pojave trihinele na teritoriji Čajetine, od koje je obolelo 112 osoba, i to 107 iz Čajetine i pet iz Sente, uhapšen je Dušan Knežević (65) iz Čajetine, vlasnik veterinarske stanice u kojoj je obavljen pregled uzoraka dve divlje svinje.

- On je saslušan i određeno mu je policijsko zadržavanje od 48 sati. Policija po zahtevu Osnovnog javnog tužilaštva u Užicu i dalje radi proveru postupanja odgovornih lica u Lovačkom udruženju Zlatibor u vezi sa odstrelom sporne divljači i nakon urađenih provera, protiv odgovornih lica biće podnete odgovarajuće prijave u slučaju da se utvrdi da postoje osnovane sumnje da je neko od njih učinio krivično delo ili privredni prestup - rečeno nam je u užičkom tužilaštvu.

Kneževiću se na teret stavlja da je počinio krivično delo protiv zdravlja ljudi i krivično delo falsifikovanja službene isprave. On se sumnjiči da prilikom pregleda uzoraka odstreljenih divljih svinja, koji su u veterinarsku stanicu doneti 30. novembra prošle godine, nije poštovao propise. Zatim je izdao lažnu potvrdu da je pregled uradio obaveznom metodom digestije i da u uzorcima nema parazita. Kako saznajemo, veterinar je na saslušanju negirao krivicu. 

(Z. G.)

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir