Uskoro nova zgrada RTV
Foto: PR

Uskoro nova zgrada RTV

Srbija -

NOVI SAD - Radio televizija Vojvodine trebao bi za dve i po godine da dobije novu zgradu na mestu stare koja je porušena tokom NATO bombardovanja 1999. godine, najavio je direktor RTV Miodrag Koprivica.

On je dodao da će tokom ove nedelje biti raspisan tender za rušenje starog objekta i čišćenje prostora, a već sledećeg meseca će se krenuti u odabir izvođača radova za izgradnju novog objekta od 14.800 metara kvadratnih.

- Naš cilj je da za dve do dve i po godine budemo u novom poslovnom i proizvodnom pogonu sa šest studija gde ćemo "spakovati" svih sedam programskih platformi i 13 jezika - rekao je Koprivica.

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević naveo je da je za rušenje stare zgrade RTV i čišćenje terena već izdvojeno 195 miliona dinara.

- Prema projektnoj dokumentaciji kompletna izgradnja nove zgrade RTV koštaće oko 20 miliona evra, bez opreme - poručio je on.

Zgrada nekadašnje TV Novi Sad srušena je pre 17 godina tokom NATO bombardovanja na dan novinara, a prostirala se na 23.000 metara kvadratnih metara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track