USTAJE U 5, ODLIČAN JE ĐAK I NIŽE MEDALJE: Ovo je KLIZAČICA Leona Rogić (14) kojom se Srbija PONOSI
Foto: Printscreen FB

Do sad je učestvovala na 52 takmičenja

USTAJE U 5, ODLIČAN JE ĐAK I NIŽE MEDALJE: Ovo je KLIZAČICA Leona Rogić (14) kojom se Srbija PONOSI

Srbija -

Leona Rogić (14) svakog jutra ustaje u 5 časova da bi iskoristila vreme za klizački trening pre škole i povrh svega - plasirala se na Svetsko juniorsko prvenstvo koje će se održati u martu u Kini i odlična je učenica!

Ova talentovana devojčica članica je subotičkog Klizačkog kluba "Spartak", ali za razliku od drugih svetskih takmičara koji treniraju 8 sati dnevno, 12 meseci i imaju prilagođenu školsku nastavu, ona ima na raspolaganju samo 45 minuta dnevno, jedan trening koji počinje u 6.30 časova ujutru.

Nakon prvih časova klizanja u rodnoj Bačkoj Topoli, njen trener uviđa veliki talenat u njoj, pa se Rogići porodično sele u Suboticu gde Leona ima 3 meseca godišnje uslove za treniranje. Tako je počela da se takmiči, niže medalje i priznanja.

Tragajući za boljim uslovima, ponovo se sele u Beograd, te ona ubrzo postaje juniorski reprezentativac Srbije, gde je preuzima Milica Stanković, selektor klizačke reprezentacije Srbije.

Do sada je učestvovala na 52 takmičenja i postigla sjajne rezultate - osvojila je 31 medalju, 3 bronzane, 5 srebrnih, 23 zlatne, kao i 3 titule državnog prvaka u 3 različite kategorije.

Povrh svega toga odlična je učenica.

BONUS VIDEO:

Srpski sprinter oborio državni rekord star 32 godine!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track