OGROMNI KO VUKOVI  Razjareni psi umalo rastrgli staricu (76)!
Foto: M.M

Nišlijku umalo ubile lutalice

OGROMNI KO VUKOVI Razjareni psi umalo rastrgli staricu (76)!

Srbija -
Slobodanku Milutinović je 12 kerova besomučno ujedalo po tabanima, butinama, rukama. S teškim povredama primljena je u Klinički centar u Nišu

NIŠ - Psi lutalice umalo su rastrgli staricu u Nišu. Na nju je nasrnulo 12 razjarenih životinja, a teško povređenu Slobodanku Milutinović (76) iz njihovih čeljusti izbavio je radnik obezbeđenja „Gradske toplane“.Nesrećna žena se juče oko 6.30 časova uputila prečicom kroz Staro groblje do Kliničkog centra, gde je trebalo da da krv na analizu. Pakao na grobljuA onda je nastao pakao. Psi se počeli da reže, pa da kidišu na bakicu, a onda su krenuli da je besomučno ujedaju svuda po telu. Zapomagala je, nemoćna da se odbrani. Njene vapaje, srećom, čuo je Gojko Živković:

- Bilo je kao u horor filmovima. Mnogo sam se potresao. Ta slika mi je neprestano pred očima. Bio sam na radnom mestu kad sam čuo lavež pasa. Izašao sam napolje i video ženu kako leži na zemlji, a psi je ujedaju. Jedan ju je grizao za taban, drugi za butinu, treći ruke... Vikala je samo: „Jao, majko moja!“ Bila je već na izmaku snaga. Srećom, pojavio se jedan čovek, koji je nastavio da juri pse, a ja sam se vratio da pozovem policiju i Hitnu pomoć. Da je nisam čuo, verovatno bi bila mrtva.Slobodanka je zbrinuta u Kliničkom centru. Ima teške povrede od mnogobrojnih ujeda, a prilikom pada je iščašila rame.- Da je mama napadnuta, saznala sam od jednog radnika „Gradske toplane“ kojem je ona kazala da me pozove telefonom. Odmah smo kolima došli do Starog groblja. Videla sam kako je Hitna pomoć unosi u vozilo. Odjednom se pred nama stvorio čopor od pet, šest pasa... Bili su ogromni, kao vukovi. Nasrnuli su i na nas, jedva smo se odbranili - priča zabrinuta ćerka Snežana.

Vrebaju... Lutalice na Starom groblju u Nišu
Vrebaju... Lutalice na Starom groblju u Nišu

Napali i lekareDušan Gostović, portparol Hitne pomoći u Nišu, potvrdio je da su psi režali i na njihovu ekipu dok je zbrinjavala staricu.- Životinje su stajale sa strane, ali su bile agresivne. Policija je bila uz našu ekipu i štitila je dok su pacijentkinju odvozili - rekao je Gostović.Nina Đorđević, lekar na Klinici za ortopediju, kaže da je Slobodanka primljena u stanju šoka.- Ona je sada stabilno, ima višestruke ujede po celom telu, a s obzirom na to da se žalila i na bol u desnom ramenu, urađeno je rendgensko snimanje, koje je pokazalo iščašenje. Namešten joj je zglob i ujedi previjeni.

Gradonačelnik je obišaoKOMUNALCI DA REŠE PROBLEM PASAGradonačelnik Niša Zoran Perišić obišao je povređenu ženu u bolnici.- Meni je žao zbog ovog što se desilo, ali grad ima ograničene mogućnosti u rešavanju ovog problema jer imamo prečih stvari od izgradnje azila, kao što je narodna kuhinja. Očekujemo aktivniji rad komunalnih službi u rešavanju problema pasa lutalica - rekao je Perišić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track